Adam och Agaltitti tog guldbiljetten

Under tisdagens avsnitt av Idol skymtades två elever från Holavedsgymnasiet. Adam Orre och Agaltitti Johad Adem hade köat i nästan sju timmar för att sjunga för Idoljuryn och det blev utdelning. De fick varsin guldbiljett!

När hösttreminen kör igång, kör även hösttablån igång på TV. För många innebar det att man bänkat sig i sofforna för att titta på Idol. Bland de sökande fanns det några från trakten. Två av dessa var Agaltitti Johad Adem och Adam Orre. När Idoljuryn infann sig i Jönköping var de på plats i jakten på en guldbiljett.
– Min familj och vänner har pushat mig att söka till Idol och nu när det var i Jönköping så åkte jag dit, berättar Adam.
För Agaltitti var det mer en rolig grej. Hon ville testa och se vad det gav, vilket hon inte behöver ångra. Både Agaltitti och Adam fick ros och guldbiljett av Idoljuryn.
– Det kändes så bra när man fick bra kritik av juryn, säger Agaltitti.

Adam och Agaltitti hade en lång väntan framför sig när de deltog i Idoluttagningen och nervosistet var något de kände av under resans gång. Väntan var lång, men de hann ändå njuta av tiden och Agaltitti berättar att hon hade roligt trots nervositeten.
– Jag pendlade mellan att vara nervös och taggad, men jag hade kul! berättar Agaltitti.
Adam känner igen sig i beskrivningen, men tyckte att nervositeten släppte när han väl var på plats framför juryn.

Nu finns det mycket att tänka på för de två guldbiljettinnehavarna och som tur är har de lite annat som upptar deras tid. Både Agaltitti Johad Adem och Adam Orre började ettan på Holavedsgymnasiet och mycket är nytt för dem. Adam sökte sig till Estetiska programmet med musikinriktning eftersom musiken är det han känner att han är bra på och det han vill syssla med. Programmet är studieförberedande och det tycker Adam är bra ifall han skulle vilja göra något annat i framtiden. Agaltitti valde Samhällsvetenskapsprogrammet och vill ha musiken som ett intresse vid sidan av. De tycker att det känns roligt att börja Holavedsgymnasiet.
– Det känns som en frihet att få ha lämnat högstadiet och börjat gymnasiet, säger Adam Orre.
Agaltitti tycker också att det känns bra att vara på plats. Hon och Adam tycker att första intrycket att skolan och de nya lärarna känns bra.
– Jag tycker att man började trivas väldigt fort här. Det är en bra miljö och det känns kul, säger Agaltitti Johad Adem.

Vi önskar dem lycka till och håller tummarna!