Aktivitetsdag förde tvåorna samman

Sista måndagen i februari blev ingen vanlig måndag. Istället fick elever i årskurs två och elever från Introduktionsprogrammet testa nya aktiviteter eller aktiviteter som de gärna sysselsätter sig med, men som vanligtvis finns på schemat.

Det är måndag och runt omkring skolan och även i andra lokaler runtomkring i Tranås har elever i årskurs två och Introduktionsprogrammet på Holavedsgymnasiet fått njuta av aktiviter inom estetisk, praktisk och idrottsliga områden.
   – Med GY11 försvann de estetiska ämnena på schemat och det är något eleverna har saknat, förklarar Cristina Persson Golander, en av lärarna som arrangerat dagen.
   Cristina berättar att inom projektet PlugIn har de i uppdrag att arbeta med skolans värdegrund. Att stärka elevnärvaron och att arbeta för allas lika värde var det som gjorde att Cristina tillsammans med Fredrik Sjöström anordnade denna dag för årskurs två och elever från Introduktionsprogrammet. Tanken är att elever från alla program ska få träffas och göra något lustfyllt och på så vis skapa nya kontakter, vilket är viktigt för att öppet arbetsklimat. Senare i vår kommer även årskurs ett få möjligheten till samma aktiviteter.

Cristina och Fredrik vände sig till sina kollegor för att se vilka aktiviteter man kunde erbjuda. Uppslutningen blev god och eleverna fick många olika aktiviteter att välja mellan. Yoga var en av aktiviteterna som blev ett populärt val, men även skylttillverkning på HV, bild, skridskor och badminton var några av de många aktiviteterna. Eleverna var mycket nöjda med dagens upplägg.
   – Det är roligt att få göra nåt annat en dag och så är det kul att få göra något praktiskt, säger Erica Hane i Hantverksprogrammets verkstad.
   Fördelarna är många och det märks när vi tillfrågar eleverna själva. Sara Johansson och Samed Afiev som spelar badminton är överens om att det varit en bra dag.
   – Det är bra att alla kommer samman och får göra saker tillsammans, säger Samed!
   – Och så har det varit kul, tillägger Sara.

Uppe på Bredstorps skridskobana åker vana och mindre vana skridskoåkare. Louise Hertzman och Lisa Ranebrand har åkt förut och tycker att det roligt att få åka tillsammans med andra som de inte känner.
   – Det är roligt att få göra det här tillsammans. Vi gör annars inte saker tillsammans med andra elever som vi inte känner, så det är bra att vi får göra det i dag, säger Louise.
   Simon Tesfaldet och Amir Sharifi är inte lika vana skridskoåkare, men tycker att det är roligt att få testa nya saker. Fredrik Sjöström är uppe vid skridskobanan och är imponerad av eleverna som aldrig åkt skridskor, men ger järnet för att klara av det. Fredik hoppas att eleverna genom dessa aktiviteter får möjlighet att upptäcka nya intressen, men även finna gemenskap med de andra som de möter i dessa aktiviteter.

Besök vår Facebooksida för fler bilder!

Nadia Nazari tycker att det är roligt att få möjlighet att ägna sig åt att måla en måndag. Det blir ett skönt avbrott i det vanliga schemat

Sara och Samed är mycket nöjda med dagen