Alfons Dahlgren blir ny studie- och yrkesvägledare

Alfons hjälper eleverna att hitta rätt

Från och med augusti arbetar Alfons Dahlgren på Holavedsgymnasiet som ny studie- och yrkesvägledare. Han ersätter Claes Hedberg som kommer att jobba som studie- och yrkesvägledare på Introduktionsprogrammen.

I augusti började Alfons Dahlgren sin tjänst som studie- och yrkesvägledare på Holavedsgymnasiet. Han är lundapågen, som tidigt förstod att han ville jobba med människor
   – Jag gillar både att prata med och lyssna på andra människor, berättar Alfons.
   Han funderade på att utbilda sig till lärare, psykolog och även präst, men till sist insåg Alfons att han ville arbeta som studie- och yrkesvägledare. Ett tidigare krav på tre års arbetslivserfarenhet för att komma in på utbildningen satte krokben för honom, vilket gjorde att det dröjde ett tag innan han kunde förverkliga den drömmen. När han några år senare upptäckte att detta krav togs bort sökte han direkt och kom in.

Rivstartade karriären

2013 led studierna mot sitt slut och Alfons sökte jobb för fullt, men det var ont om jobb i Skåne. Han sökte sig längre bort och hamnade i Nässjö där han fick jobb innan studierna var avslutade. Jobbstarten fick kombineras med studier, vilket löstes galant. Alfons trivs mycket bra med sitt arbete.
   – Det är spännande att få leta nya utbildningar och hjälpa andra. I yrket får man träffa så många människor, och jag älskar att prata och lyssna! berättar Alfons.
   Att få möjlighet att följa någon annans resa är något han uppskattar med sitt yrke. Det händer även att elever hör av sig senare och berättar om vad de gjort efter gymnasiet, något som han tycker förgyller arbetet.

Sökte jobb på Holavedsgymnasiet

När Alfons Dahlgren fick veta att det fanns en ledig tjänst på Holavedsgymnasiet tyckte Alfons att det lät som en spännande utmaning och sökte tjänsten. Det blir även ett trevligt miljöombyte, tycker han. Nu ser han fram emot att hjälpa elever på Holavedsgymnasiet att hamna rätt och nå sina mål.