De ges en försmak av Estetiska programmet

Under måndagen den 13 mars var det dags för eleverna som söker Estetiska programmet att besöka Holavedsgymnasiet för en informationsträff.

Tidigare år har Estetiska programmet bjudit in sökande till programmet en lördag i mars för ett förkunskapsprov. Vid detta tillfälle har eleverna fått spela upp sitt instrument, spelat en teaterscen eller dansa. I höstas togs beslut om att ändra upplägg för dagen och fokus ligger inte på några förkunskapsprov utan på att få känna in sig, testa och att få en känsla för att gå programmet. Även dagen ändrades från att vara på en lördag till en måndag istället.
   – På så vis får eleverna möjlighet att se hur skolan ser ut när den är igång, förklarar Magnus Walfridsson som undervisar på musikinriktningen.

Dagen inleddes med ett upprop varpå eleverna delades in utifrån vilken inriktning de valt. Tilda Rydberg som kom in från Ödeshög för denna dag följde med dansarna.
   – Det har varit spännande att hänga med och se hur en dansklass, berättar Tilda när hon sluter upp med hennes farmor som kommit för att hämta Tilda efter en intensiv dag.
   Tilde Rydberg valde Estetiska programmet för att hon alltid tyckt att det är roligt med dans och för att programmet kan ge henne den högskolebehörighet som hon är ute efter. För Tilde var dagen värdefull ut, då hon fick en känsla för hur det är att gå på Estetiska programmet. När dagen led mot sitt slut kunde hon nöjd packa ihop danssakerna.
   – Det var verkligen jättebra! Och så var det kul att få träffa alla nya personer och lärarna, säger Tilde.

Vill du läsa mer om Estetiska programmet? Tryck här!

De sökande eleverna får testa på en danslektion med eleverna som redan går på programmets dansinriktning

De sökande eleverna sitter ner med teatereleverna och pratar om hur det är att går teaterinriktningen