Entreprenörer uppmärksammar Klimatveckan

Eleverna på Ekonomi- och Handels- och administrationsprogrammen har tittat på hur man inom kursen Entreprenörskap kan tänka mer klimatsmart och vinna på att återvinna material och objekt.

Inom kursen Entreprenörskap har eleverna fått titta närmare på EUs 17 mål för hållbar utveckling och hur man som företagare måste tänka för att jobba utifrån dessa mål. För att få mer inspiration om hur ett sådant arbete skulle kunna gå till besökte eleverna i EK18 och HA19 Nykterhetsförbundets Bildningsverksamhet (NBV). Där tog Anette Oscarsson emot dem för att guida dem genom NBVs utställning som lyfter just hållbarhetsfrågan. Eleverna fick ta del av bilder på exempel på hur man kan gamla saker och skapa något nytt och nyskapande. En ögonöppnare i dagens konsumentsamhälle.

Under hösten kommer eleverna, som läser kursen Entreprenörskap, att starta ett UF-företag och för många av eleverna handlar det om att sälja och marknadsföra en vara. Nu när idéfasen är i full gång måste eleverna tänka till kring just hållbarhet, menar Ewa Sätermo som undervisar Entreprenörskap.
– Med en väldigt stram budget är det smart att titta på hur man kan återvinna befintliga saker för att skapa något nytt, säger Ewa Sätermo.
Ewa berättar att elever som drivit UF-företag tidigare har tagit tillvara på just den här tanken och hon ser fram emot hur dessa elever kommer att jobba med hållbarhet.

Här kan du läsa mer om Ekonomiprogrammet!

Här kan du läsa mer om Handels- och administrationsprogrammet!