Entreprenörskap sätts på prov på UF-mässa

Under torsdagen fick elever som driver eget företag inom Ung Företagsamhet chansen att testa på sina entreprenöriella färdigheter på UF-mässan på Elmia. Med många timmars förberedelse var de mer än beredda!

På Holavedsgymnasiet kan elever välja till kursen Entreprenörskap inom det individuella valet. Inom kursen är det möjligt för eleverna att driva ett eget företag i samarbete med organisationen Ung företagsamhet. Elever som driver ett, så kallat, UF-företag får inom kursen lära sig hur man startar upp, driver och till slut avvecklar ett företag och genom sitt UF-företag göra det på riktigt.

I början på året hålls den regionala UF-mässan på Elmia där elever som driver UF-företag i Jönköpings län får vara med och ställa ut. Elever från Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Handels- och administrationsprogrammet, Teknikprogrammet och Programmet för handel, administration och varuhantering är med och driver UF-företag. För dessa elever har det varit bråda dagar då de har förberett sig inför den stundande UF-mässan. Mycket tid har lagts på att skapa snygga montrar och att se till att det finns tillräckligt många produkter. UF-företag, så som Fyra Årstider UF och Gott på Väg UF har bakat kakor inför mässan som högst troligen kommer att säljas slut.

På UF-mässan har eleverna chans att kamma hem priser som Årets affärsidé, monter, försäljning och mycket mer. Tidigare år har elever från Holavedsgymnasiet vunnit pris för, bland annat, bästa affärsidé. Det är dock inte priserna som står i fokus utan här ges eleverna en chans att få ställa ut med monter, lära sig att sälja in produkt, tjänst eller idé och utforska sin entreprenöriella sida. Det blir en händelserik dag, om inte annat!

Vill du läsa mer om UF-mässan kan du besöka organisationen Ung Företagsamhets hemsida och läsa mer!

Besök gärna vår Facebooksida för att se fler bilder från dagen!