Esteter tillbaka efter lyckad turné

Under veckan som har gått har treorna på Estetiska programmet varit ute på turné. Med föreställningar och konserter, som eleverna själva planerat och genomfört, har de underhållit högstadieeleverna i Tranås och kranskommunerna.

Vecka nio börjar gå mot sitt slut och för eleverna i årskurs 3 på Estetiska programmet har detta inneburit att även den traditionella turnéveckan har gått mot sitt slut. Det har varit bråda dagar fyllda med allt vad turnélivet innebär. En hel del kånkande av rekvisita och instrument men framför allt skådespeleri, musicerande och dansande.

Eleverna har besökt Aneby, Boxholm, Mantorp, Ydre och Ödeshög där de har uppträtt för elever på högstadieskolorna i dessa kommuner. Här har esteternas färdigheter satts på prov när de fått framföra de framträdanden som de planerat, övat och slutligen spelat och dansat.

Veckan avrundades inför en fullsatt aula på Holavedsgymnasiet då Tranås kommuns högstadieelever satt bänkade. Även elever på Holavedsgymnasiet hade chans att se esteterna uppträda och intresset var stort. För musikesteterna blev sista framträdandet emotionellt, så som det kan bli när saker går till ända.

Vill du läsa mer om Estetiska programmet? Tryck här!

På vår facebooksida hittar du fler bilder från esteternas turné!

Musikeleverna i ES17 uppträder i Holavedsgymnasiets aula

Musikeleverna i ES17 uppträder i Holavedsgymnasiets aula. Foto: Anita Berlin