Fordons- och transporteleverna besöker Skobes

Under uppstartsveckan för våra nya elever i FT19 gjorde vi ett besök på Skobes Bil i Tranås. Eleverna fick gå med på en rundvandring på företagets olika avdelningar.

Från 2018 är personbilsutbildningen i ett trepartssamarbete tillsammans med Volvo Cars och Skobes Bil. Då passar det bra med ett besök på Skobes Bil i Tranås. Eleverna i årskurs 1 på personbilsutbildningen inom Fordons- och transportprogrammet fick bekanta sig med Skobes personal och lokaler.

Toivio Pöyliö startade i butiken, berättade om företaget och om upplägget för besöket. Bosse Sundeborn berättade om verkstaden hur funktioner, kundrelationer och upplägg av arbetena i verkstaden fungerar. Mikael Pettersson på lagret pratade om lagerhållning och hur beställningar hanteras.