Härlig samhörighet efter exkursion

För fjärde året i rad åker naturvetenskapseleverna i årskurs 1 iväg på exkursion till Tåkern och Ombergs hjässa. Det har varit ett lyckat koncept där eleverna fått ettgivande studiebesök och samtidigt fått tid att lära känna varandra i klassen.

Studieresan till Tåkern och Omberg blev en hit, både bland eleverna i årskurs 1 på naturvetenskapsprogrammetoch de lärare som var med. Första dagen på exkursionen fick eleverna fördjupa sig i Tåkerns rika djurliv genom att håva upp småkryp för att sedan artbestämma dem.
– Det har varit jättekul. Vi har genom en massa aktiviteter fått lära känna varandra och lära oss en hel del inom biologi, som varit spännande, berättar Sahare Asafi i NA19.
Att dessutom få stanna över på ett mysigt vandrarhem gav dem mer tid att lära känna varandra, något som Sahare tyckte var bra.

På exkursionens andra dag drog klassen tillsammans med sina lärare till Omberg för att utmanas i olika samarbetsövningar och testa på matlagning i stormkök.
– Samarbetsövningarna var riktigt lyckade och jag tror att eleverna hade det kul. De lär nog sova gott i natt, säger Ulrika Vesterlund som var en av de undervisande lärarna som följde med på turen.