Jobbet som både är stimulerande och tryggt

Philip Daun gick Industritekniska programmet under gymnasiet, något som gav honom ett yrke där han får både trygghet i sin anställningsform och stimulans i form av kluriga arbetsuppgifter.

När det blev dags för Philip Daun att söka till gymnasiet föll valet på Industritekniska programmet, nu nio år senare så kan han konstatera att det var ett bra val. Redan innan gymnasiet gillade Philip att komma på konstruktioner när det kom till att laga cyklar men även när han och kompisarna byggde räcken för att kunna göra trick med skateboarden. När valet landade på Industritekniska programmet valde han inriktningen produkt och maskinteknik där han fick kompetens inom CNC.
– Det var inga problem att få jobb efter gymnasiet. Jag sommarjobbade på Strömsholmen direkt efter studenten och när sommaren var över och företagets överläggningsmånad började jobbade jag på Rostfria, dit jag även gick tillbaka till trots att jag fick jobb på Strömsholmen, säger Philip Daun.

Philip tror att många unga känner sig stressade inför gymnasievalet och då är det lätt att man gör fel. Efter gymnasiet kan det vara svårt att hitta jobb, särskilt nu när läget är som det är. Själv har han inte behövt oroa sig då han valde ett yrkesförberedande program som ledde till jobb.
– Jag känner att det finns trygghet i att ha fasta arbetstider och jag trivs med mina uppgifter och arbetskompisar. Det är en bra dialog mellan alla och alla hjälper varandra, berättar Philip.
Han tycker att det finns en personlig prägel här på Rostfria, något som gör arbetsplatsen till en bra arbetsplats.

Jobbet är både utmanande och roligt. Inom företaget har Philip kunnat läsa vidare för att utvecklas på jobbet och det finns alltid nya utmaningar.
– När det kommer nya produkter som jag ska bocka så får jag en plåtbit och en ritning, sen får jag klura ut hur jag ska programmera för att bocka den efterfrågade komponenten, förklarar Philip.
Det kan låta svårt och krångligt men Philip ser det snarare som roligt och utmanande.
– Dagar som man får en ny ritning går riktigt fort!

Vad Philip gör i framtiden vet han inte riktigt. Han drömmer om att bli tatuerare, men eftersom han trivs så bra med det han gör idag så har han ingen brådska. Han tänker att det är bra att jobba och tjäna ihop pengar så att han kan förverkliga sin dröm.

Tryck här för att läsa mer om Industritekniska programmet!