Naturvetenskapsprogrammet på Exkursion

I måndags begav sig NA18 till Tåkern för exkursion med övernattning. Två dagar som sammanfattades som härliga enligt de lärare, Ulrika Vesterlund och Fredrik Sjöström, som fanns med dessa dagar.

Under måndagen besökte eleverna Naturum där de fick en bra genomgång av naturguiden Kjell. Han berättade om sjön Tåkern och lät eleverna håva småkryp och titta på fåglar samtidigt som han delade med sig av sin kunskap om naturen runt omkring.

På kvällen passade klassen på att ha olika samarbetsövningar och lekar. När dagen tog slut så blev det övernattning på ett närliggande vandrarhem.

På tisdagen fortsatte klassen till Omberg där fler lekar och samarbetsövningar ägde rum. På Ombergs högst punkt, som kallas för Hjässan, kunde de njuta av den fina utsikten. Där lagades även dagens lunch på medhavt triangakök innan det var dags att bege sig hem till Tranås igen.

foto: Ulrika Vesterlund