Nu har studenterna sprungit ut från Holavedsgymnasiet!

I lördags gick året studenthögtid av stapeln – vilken avslutades med att samtliga avgångsklasser sprang ut från skolans huvudentré till tonerna av diverse egenvalda låtar. Väl utsprungna samlades samtliga klasser uppe på kullen för att sjunga Studentsången innan de togs emot av nära och kära som fanns på plats.

Gården utanför Holavedsgymnasiet fylldes återigen med familj, släkt och vänner till våra avgångselever när våra studenter skulle springa ut under lördagen. Efter en tidig morgon med gemensamma frukostar och klassfotografering samlades samtliga elever i aulan för en högtidlig avslutning.

Det bjöds bland annat på tal från lärarnas representant, Emma Ydrefors Rydberg, och elevernas representant Elsa Dufmats. Dessutom bjöd ES-kören på framträdanden, branschrepresesentanter på stipendieutdelning och Gymnasiechef Anders Berg på ett avslutande tal till studenterna.

När klockan slog 12:00 var det sedan dags för utspringen att dra i gång. Först ut från skolans huvudentré var BF19, Barn- och fritidsprogrammet, och därefter följde klasserna varandra i en strid ström. När alla var utsprungna och Studentsången sjungen väntade ett hav av nära och kära för att ta emot studenterna med blommor runt halsen, varma kramar och heja-rop.

En stund senare bar det av med klassernas respektive studentflak, som sedan körde runt i centrala Tranås under den närmsta timmen.

Ett stort tack till alla som deltog i studentfirandet och ett stort GRATTIS och LYCKA TILL till alla våra avgångselever!