• Nu har studenterna sprungit ut från Holavedsgymnasiet!

  I lördags gick året studenthögtid av stapeln – vilken avslutades med att samtliga avgångsklasser sprang ut från skolans huvudentré till tonerna av diverse egenvalda låtar. Väl utsprungna samlades samtliga klasser uppe på kullen för att sjunga Studentsången innan de togs emot av nära och kära som fanns på plats.

  Läs mer

 • Utspringsordning student 2022

  Nu är ordningen för utspringet den 11 juni lottat och klart. Nedan hittar ni samtliga klasser i den ordning som de kommer springa ut från Holavedsgymnasiet. Utspringet startar vid 12.00 och beräknas ta cirka 30 minuter.

  Läs mer

 • EK19 på innehållsrik studieresa i Stockholm

  I förra veckan avgick bussen från Holavedsgymnasiet för eleverna i EK19 redan tidigt på morgonen. Framför sig hade de en dag fylld med aktiviteter och studiebesök i Stockholm – där bland annat Handelshögskolan, Centrum för rättvisa och Dramaten stod på programmet.
  Läs mer

 • Rebecka, Malwa och Saga vann Holavedsnästet med sin företagsidé

  Eleverna som går sitt första år på Ekonomiprogrammet har under den senaste tiden arbetat med att ta fram en företagsidé. Målsättningen för samtliga var att skapa en så hållbar idé som möjligt, som på något sätt skulle kunna bidra till att hejda klimatkrisen.
  Läs mer

 • Andreas Jonsson bjöd på dubbla föreläsningar på Holavedsgymnasiet

  Som en del i Holavedsgymnasiet värdegrundsarbete fick elever i årskurs ett och tre under fredagsförmiddagen lyssna på två inspirerande föreläsningar av Andreas Jonsson i Aulan. Först ut fick årskurs ett ta del av Andreas uppskattade föreläsning ”Vad händer när bollen inte är rund?” och lite senare fick även årskurs tre lyssna till föreläsningen ”Love Yourself”. 
  Läs mer

 • Alva, Ida, Lovis och Alva berättar om sitt äventyr i Kenya

  BF19-eleverna Ida, Lovis, Alva och Ida åkte i slutet av februari till Kenya för fyra veckors APL. Nu har de hunnit landa i vardagen hemma i Sverige igen – och ser tillbaka på veckorna i Kenya som bjöd på många fina och roliga, men också jobbiga, stunder.
  Läs mer

 • Maria är ny ordförande i Elevrådsstyrelsen

  Maria Boryschuk tillträdde som ordförande i Elevrådsstyrelsen i mars. Här delar hon med sig av sina tankar kring det kommande styrelseåret och ger sina bästa tips till dig som ska börja gymnasiet och vill engagera dig i elevfrågor.
  Läs mer

 • Fordons- och transportprogrammet bjöd in till Öppet hus

  Under onsdagseftermiddagen bjöd elever och personal på Fordons- och transportprogrammet in allmänheten, familjer och intresserade till sin verkstad för att visa upp verksamheten.
  Läs mer

 • Alfons tävlade i Nordiska matematiktävlingen

  För bara ett par veckor sedan tog Alfons Enell i NA20 hem segern i Kängurutävlingen på Holavedsgymnasiet. I går var det dags att tävla igen – när han deltog i nordiska matematiktävlingen.
  Läs mer

 • Tyra och Alma utsedda till vinnare i Klimatspåret

  Under fredagsförmiddagen fanns elever från årskurs två på plats i Aulan för att lyssna till samtliga bidrag i tävlingen Klimatspåret. Efter presentationerna korades dessutom tävlingen första vinnare – Alma Hübsch och Tyra Sedin!
  Läs mer

 • Elever inspirerades till företagande under Entreprenörskapsdagen

  ­Under onsdagsförmiddagen arrangerades en Entreprenörskapsdag för alla de elever på Holavedsgymnasiet som läser kursen ”Entreprenörskap och företagsamhet”. Det bjöds på flera föreläsningar innan eleverna själva fick ställa ut sina UF-företag i Hangaren.
  Läs mer

 • De är de första VO-eleverna som ska göra APL i Kenya

  Barn- och fritidsprogrammet på Holavedsgymnasiet har erbjudit elever i årskurs tre att åka till Kenya och göra ett par veckors APL tillsammans med New Life Mission under tio års tid. Om ett par veckor är det dock premiär för ett annat program i samarbetet – nämligen Vård- och omsorgsprogrammet.
  Läs mer

 • Lana och Lucas tycker att APL är en viktig del av utbildningen

  Eleverna som går sitt tredje år på Handels- och administrationsprogrammet är just nu ute på sin sista APL-period på fem veckor. Två av dem är Lana Oudeh, som gör sin avslutande praktik på Lekis i Tranås, och Lukas Pettersson som är på ÖoB.
  Läs mer

 • Fullspäckad turnévecka för ES19

  Under förra veckan genomförde tredjeårseleverna på det Estetiska programmet sin turné. Flera föreställningar under hela veckan avslutades med två shower i Aulan på Holavedsgymnasiet.
  Läs mer

 • Selma flyttade till Tranås för att satsa på bandyn

  Selma Grundström läser första året på Barn- och fritidsprogrammet. Utöver sin utbildning läser hon den Nationella Idrottsutbildningen (NIU) inom Bandy, som Holavedsgymnasiet erbjuder i samarbete med Tranås Bois.
  Läs mer

 • Triss i utmärkelser till Holavedselever på UF-mässan

  De tre priserna ”Årets förebild”, ”Årets säljare” och ”Årets innovation” tilldeles alla elever från Holavedsgymnasiet när UF-mässan i Jönköpings län arrangerades under torsdagskvällen.
  Läs mer

 • Årets krogshow tog med publiken på en resa genom tiden

  Efter att ha övat, övat och övat de senaste veckorna var det äntligen dags för Esteteleverna i årskurs två att få framföra sin Krogshow för publik under tisdagen. De som satt i publiken fick inte bara hänga med på en resa genom tid och rum – utan fick även avnjuta en trerätters middag som eleverna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet ansvarat för.
  Läs mer

 • De ska göra fyra veckors praktik i Kenya

  För tionde året ska elever från Barn- och fritidsprogrammet åka till Kenya för att göra sin APL under fyra veckor tillsammans med New Life Mission. Med en knapp vecka kvar till avfärd är de fyra tjejerna laddade för att åka på sitt livs resa – för att hjälpa utsatta människor.
  Läs mer

 • Ekonomielever debatterade kring etik, rätt och samhälle

  Som en del av kurserna Filosofi samt Rätten och samhället har juridikeleverna på Ekonomiprogrammet sedan ett par år tillbaka genomfört en debatt. Fokus ligger på att debattera om olika dilemman utifrån fyra etiker – och under veckan var det EK19:s tur.
  Läs mer

 • Natalie ska starta upp miljöprojekt på skolan

  Natalie Karlsson som läser fjärde året på programmet Administration, handel och varuhantering är i full gång med att dra i gång ett miljöprojekt i skolan. Hennes fokus kommer att ligga på att samla in pant – men också att informera om miljöfrågan ute i klasserna.
  Läs mer

 • Ekonomielever deltog i skol-SM

  Eleverna i EK19 spenderade sin måndagsförmiddag åt att delta i skol-SM i juridik. Under tre timmar löste de i grupper diverse olika tvistemål, fall och andra juridiska frågor med förhoppningen att ta sig vidare i tävlingen.
  Läs mer

 • Marjan och Unni deltog på kemidagar i Stockholm

  För en knapp vecka sedan var NA20-eleverna Marjan Karimi och Unni Kättström två av deltagarna under Berzeliusdagarna 2022, som arrangerades av Kemisamfundet på Stockholms universitet under två heldagar.
  Läs mer

 • Full fart i slalombacken för BF20

  Under måndagen hade elever från Barn- och fritidsprogrammet en utbildningsdag med projektet ”Alla på snö” i Asby. Nästa vecka är det dags för gymnasieleverna själva att agera skidlärare – när de ska ta emot elever i årskurs fyra.
  Läs mer

 • Nystart för studion med Sara på plats

  I samband med att vårterminen drog i gång under förra veckan anslöt också Sara Rosenlöf som ny resurspedagog på skolan.
  Läs mer

 • Full fart i korridorerna igen när vårterminen är igång

  Ett välförtjänt jullov är över för eleverna på Holavedsgymnasiet och under tisdagen fylldes skolans lokaler återigen med studenter. Borden i café Bryggan var så gott som fyllda när klockan närmade sig halv tio och överallt hördes samtal om hur ledigheten varit.
  Läs mer

 • Linus skapar konst med socker och choklad

  Linus Lundvik, som gick Restaurang- och livsmedelsprogrammet studerar vid Culinary Arts Academy i Luzern, Schweiz och är snart klar med utbildningen då han vill testa sina vingar, helst på plats i Schweiz.

  Läs mer

 • Det blev en klimatdag till trots

  Under fredagen den 17 december fick eleverna som går andra året på Holavedsgymnasiet ta del av Arne Müllers föreläsning om Norrlandsparadoxen, delta i workshop om matsvinn och gå tipspromenad.
  Läs mer

 • Sebbe får lägga tid på det han gillar mest

  Sebbe Stenberg valde Fordons- och transportprogrammet, ett val som han är mycket nöjd med eftersom han får jobba heldagar med det han verkligen gillar – bilar.

  Läs mer

 • De gläds åt det ökade bilintresset

  Det talas mycket om bilar både när det kommer till olika tv-produktioner där bilar står i fokus men även när det kommer till klimatdiskussioner, något som märks på Fordons- och transportprogrammet
  Läs mer

 • Hanna valde en annan väg än kompisarna

  Hanna Fält arbetar på Mattias Bygg som plattsättare och är glad att hon valde Bygg- och anläggningsprogrammet när det var dags att välja till gymnasiet.

  Läs mer

 • Elever leder oss in på rätt Klimatspår

  Under den närmsta tiden kommer elever som går andra året på Holavedsgymnasiet få möjlighet att fördjupa sig i att lösa klimatproblem. Här får de på ett kreativt vis leda den äldre generationen in på rätt spår, Klimatspåret.

  Läs mer

 • Esteterna bjöd på en magisk promenad

  Under vecka 42 fick kommunens fjärdeklassare besöka Östanåparken där Annika Lindholm Tejfors och Lina Andersson, tillsammans med lärare och elever från Estetiska programmet bjöd på en alldeles speciell promenad.

  Läs mer

 • Alfons går vidare till final i Matte-SM

  Det blev en glad överraskning för Alfons Enell när hans lärare, Michael Thors, berättade vid fysiklektionen att Alfons gått vidare till final i Skolornas matematiktävling. Tävlingen kretsar kring matematisk problemlösning.

  Läs mer

 • Barnen balanserade på fantasiplaneter

  Under den gångna veckan har eleverna som går sista året på Barn- och fritidsprogrammet genomfört ett projekt i samarbete med personal på förskolan Nötskrikan där förskolebarnen testat sin grovmotorik.
  Läs mer

 • Callum har gått från mediaelev till författare

  Den 2 november är det äntligen dags för Callum Bloodworth att släppa sin första roman 36 frågor om kärlek. Det har varit en lång och händelserik resa sen han tog studenten från Holavedsgymnasiet!

  Läs mer

 • De har beviljats EU-finansierad fortbildning

  För lärarna på Holavedsgymnasiet var det glada dagar när de fick besked om att de beviljats 260 000 kronor av Europeiska unionens program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott.

  Läs mer

 • Julia känner sig hemma på skolbiblioteket

  Sen lite mer än en månad har Julia Hillberg jobbat som Holavedsgymnasiets nya skolbibliotekarie. Vägen till Tranås har varit allt annat än spikrak, men bjudit på många spännande vändningar.
  Läs mer

 • Filmpremiär på AHV

  Under tisdagen fick eleverna, som går det fyraåriga programmet Administration, handel och varuhantering, vara med vid premiären av filmen om Ung Företagsamhet på det fyråriga programmet.

  Läs mer

 • Elever tog del av digital Amnestyföreläsning

  Under tisdagen fick elever som läser Samhällskunskap 1 ta del av en digital föreläsning om mänskliga rättigheter. Det blev både information om Amnestys arbete och nedslag i fall där brott mot de mänskliga rättigheterna begåtts.
  Läs mer

 • De hoppas på att få var på plats hela läsåret

  Efter uppskjuten skolstart har eleverna gått en vecka och många av de elever som är tillbaka igen tycker att det känns riktigt skönt. Matilda och Lennart är hoppfulla att, för första gången, få gå ett helt läsår och slippa distansstudier.

  Läs mer

 • Lina och Annica ska jobba med språkutvecklande dans

  Lina Andersson och Annica Lindholm Tejfors fick i maj besked om att de tilldelats ett stipendium på 57 000 kronor för att driva ett språkutvecklande projekt med elever på mellanstadiet och gymnasiet.
  Läs mer

 • Så sprang Holavedsgymnasiets studenter ut i livet

  Så kom årets studenter till den punkt då det var dags att springa ut i livet. På skolgården möttes de av sina närmaste med blommor och de traditionella plakaten. Här hittar du årets talare och vilka som tilldelades stipendium.

  Läs mer

 • Från skiss till färdig stuga

  I dagarna har eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet avslutat sina gymnasiearbeten. Några av eleverna kunde vara med när det färdiga gymnasiearbetet, ett Attefallshus, levererades till kund.
  Läs mer

 • Daniel tilldelades årets ledarstipendium

  Tidigare i maj blev det känt att Daniel Göransson tilldelats årets ledarstipendium av Tranås kutur- och fritidsförvaltning. Bakom nomineringen står GBK. Träffa vår lärare och kollega Daniel Göransson!

  Läs mer

 • Förskolebarn fick träffa magiska väsen

  Under tisdagen fick barn från förskolan Nötskrikan träffa magiska väsen i Östanåparken. Bakom den spännande aktiviteten stod eleverna från Barn- och fritidsprogrammet på Holavedsgymnasiet.

  Läs mer

 • De är på god väg att ETG-certifieras

  Den senaste tiden har flitens lampa lyst på El- och energiprogrammet. Eleverna som går sista året på programmet är mitt uppe i de så kallade ETG-proven som visar vad eleverna har lärt sig under sina tre år.

  Läs mer

 • Second Sport – ett roligt lärverktyg

  Under torsdagen den 6 maj öppnade eleverna i HA20 upp dörrarna för en utförsäljning på Second Sport. Butiken drivs av eleverna som går första året på Handel- och administrationsprogrammet och eleverna själva gillar lärmomentet.

  Läs mer

 • Matilda bearbetar upplevelser med hjälp av musik

  Matilda Norin valde att skriva musik när det var dags att välja gymnasiearbete och vid dagens redovisning av sitt gymnasietarbete uppträder hon för första gången med sina egenkomponerade låtar.

  Läs mer

 • Second Sport fick godkänt vid inspektion

  Under förra veckan inspekterades Tranås butiker av representater från Länsstyrelsen för att se om butikerna följde de lagar som satts upp för att minska spridning av covid19, där Second Sport visade att de gjort vad de ska.

  Läs mer

 • Esteterna genomförde turnéveckan

  Under veckan som gått har elevern i årskurs tre på Estetiska programmet genomfört utbildningens sista stora projekt. Till skillnad från tidigare år har eleverna stannat kvar på plats och genomfört sina uppträdanden.

  Läs mer

 • RL-elever testar på specialkost

  Under onsdagen fick eleverna som går andra året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet lära sig mer om hur det är att baka och laga specialkost, vilket ingår i kursen Matlagning 2.

  Läs mer

 • De tävlar med unika ljus

  E-week är inne på sin sista dag och för Lova Myrén, Erica Molin, Amelia Svensson och Vilma Lindström innebär det att de får veta om de har vunnit årets UF-vara eller årets UF-hantverk.

  Läs mer

 • ATEA Betong och Design UF tävlar i E-week

  ATEA Betong och Design UF, som drivs av Annie, Eleonora, Tindra och Alice är i full gång och är nu i en intensiv fas av företagets årscykel. Igår tävlade de om att bli årets UF-hantverk, årets UF-produkt och även årets UF-säljare.
  Läs mer

 • De tävlar med sitt företag Ultimate Fitness UF

  Idag kör Ung Företagsamhets digitala mässa E-week igång och med bland bidragen från Holavedsgymnasiet som blivit nominerade och ska tävla under veckan är Ultimate Fitness UF som drivs av fem elever från Teknikprogrammet

  Läs mer

 • Byggelever hjälper till att rusta upp nytt katthem

  Tranås blir ett katthem rikare och då organisationen är en ideell förening tas hjälpen tacksamt emot. Under de senaste veckorna har elever från Bygg- och anläggningsprogrammet varit på plats för att hjälpa till.

  Läs mer

 • Digital Krogshow blev en succé

  Den årliga Krogshow sändes i år på webben istället för på Plan B. Det var mycket nervositet inför den icke upptrampade stig som de skulle gå på, men nu ser man detta som en bra lösning när en fysisk Krogshow inte gick att genomföras.

  Läs mer

 • De är månadens UF-företag

  Fyra Årstider UF är UF-företaget som drivs av eleverna på det fyråriga programmet för handel, administration och varuhantering. I slutet av januari fick eleverna veta att de blivit månadens UF-företag, en utnämnelse de är väldigt glada över.

  Läs mer

 • Hockeyintresserade kom på informationsträff

  Under torsdagen besökte hockeyintresserade elever Holavedsgymnasiet för att lära sig mer om den hockeyprofil som Holavedsgymnasiet i samarbete med Tranås AIF erbjuder.

  Läs mer

 • APL ledde till sommarjobb för Aslan

  Eleverna på Handels- och administrationsprogrammets första år är ute på sin sista arbetsplatsförlagda lärande-vecka (APL) och Aslan Bedigou och Tindra Stensson känner sig nöjda med sin första APL.
  Läs mer

 • Eleverna på plats och med nyheter att se fram emot

  Adam Karlsson och Ghani Wafa som går sista året på Fordons- och transportprogrammet har äntligen fått köra igång med närundervisning och har en hel del nyheter att se fram emot.

  Läs mer

 • Nu är de Alla På Snö - även femmorna!

  Denna vecka har eleverna på Barn- och fritidsprogrammet varit i full gång med projektet Alla På Snö och årets fjärdeklassare i Adelöv och Ydre har fått testa på att åka skidor och snowboard.

  Läs mer

 • BF-elever gör sig redo för Alla På Snö

  I onsdags fick eleverna på Barn- och fritidsprogrammet åka till Asby Alpina för att lära sig hur man lär ut skidåkning till nybörjare med hjälp av Fredrik Blank från Svenska Skidförbundet.

  Läs mer

 • Europaparlamentet flyttade in i klassrummet

  För fjärde gången deltar samhällselever från Holavedsgymnasiet i Euroscolas utbildning där de får lära sig hur Europaparlamentet fungerar. I år blev det annorlunda. I år fick Europaparlamentet flytta in i klassrummet.

  Läs mer

 • De längtar tillbaka till normal skolgång

  Den sjunde december gick eleverna hem från skolan för att forsätta plugget, men på distans. För många har övergången varit påfrestande för andra har det passat bra. Träffa Elsa och Alvin som pluggar hemifrån.
  Läs mer

 • Jobbet som både är stimulerande och tryggt

  Philip Daun gick Industritekniska programmet under gymnasiet, något som gav honom ett yrke där han får både trygghet i sin anställningsform och stimulans i form av kluriga arbetsuppgifter.

  Läs mer

 • De hoppas att fler väljer Industritekniska programmet

  John Glimminger och William Grundström gick Industritekniska programmet och tog studenten 2011 ser tillbaka på sitt gymnasieval och kan inte annat än att konstatera att det var ett bra val.

  Läs mer

 • Leif ser tillbaka på 42 år som lärare

  Leif Risberg började sin lärarbana 1979 och har sedan dess varit Holavedsgymnasiet trogen. Själv var han elev på Holavedsskolan som den hette på den tiden men nu lämnar han skolan för nya äventyr.

  Läs mer

 • Stort intresse vid informationsträff

  I tisdags bjöd Holavedsgymnasiet in till informationsträff om den lokala hockeygymnasiet men istället för en fysisk träff bjöd skolan in till ett digitalt möte och intresset för hockeygymnasium på Holavedsgymnasiet var stort!

  Läs mer

 • Mediaeleverna Ella och Stina ger ut tidningen digitalt

  Skoltidningen Kliché, som ges ut av eleverna som läser media på Samhällsvetenskapsprogrammet, kommer i denna utgåva publiceras digitalt. Anledningen är att de flesta elever är hemma och pluggar på distans. Nu når de ut till alla!

  Läs mer

 • Elever fick digital föreläsning om specialeffekter

  Linnéa Petersson delade med sig, i en digital föreläsning, av hur man kan arbeta med specialeffekter i filmens värld för eleverna som läser kursen Digitalt skapande.
  Läs mer

 • Esteterna uppträder utan publik

  Under fredagen sattes ES-eleverna på prov när de fick framföra de projekt som de har arbetat med under hösten, men istället för att spela för en inbjuden publik var det klasskompisarna som njöt av föreställningarna.
  Läs mer

 • De jobbar med att få andra att rädda liv

  Kajsa, Calle, Julia och Lisa går Vård- och omsorgsprogrammet och är i full gång med sitt gymnasiearbete. De är snart halvvägs in i arbetet med att lära ut första hjälpen till personer med funktionsvariationer.

  Läs mer

 • Filip fick fast tjänst redan innan studenten

  Filip Larsson tog studenten i våras efter tre år på Industritekniska programmet men redan innan han sprang ut genom dörrarna vid studenten hade han landat en fast tjänst.

  Läs mer

 • Alfons har alltid varit intresserad av matte

  I dagarna blev det klart att Alfons Enell blev en av de tre bästa bland eleverna på Holavedsgymnasiet i matematikolymiadens deltävling. Stort grattis!
  Läs mer

 • Unga Örnar vill ge tillbaka

  Sahare Asafi och Moshda Khorosh går andra året på Naturvetenskapsprogrammet på Holavedsgymnasiet. På sin fritid satsar tjejerna på att hjälpa nyanlända flickor in i föreningslivet inom organisationen Unga Örnar.

  Läs mer

 • Handelselever kickade off och kom igång!

  Under torsdagen spenderade eleverna på Handels- och administrationsprogrammet dagen tillsammans med gemensamma aktiviteter för att lära känna varandra bättre.

  Läs mer

 • Hemlighetsmakeri när krogmeny sätts

  Trots att det fortfarande bara är oktober så är eleverna, som går andra året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, i full gång med planeringar inför nästa års krogshow. Vad det blir är en hemlighet.
  Läs mer

 • Elever normstormar Smatten

  Regnbågsveckan 2020 har gått till ända men än kan tranåsbor njuta av den konst som elever på Holavedsgymnasiet ställer ut i Smatten, bredvid Tranås Stadsbiblioteks ingång. Utställningen handlar om normerna i samhället.
  Läs mer

 • Emma antogs vid prestigefulla Junior Academy

  Emma Hårrskog är en av 28 svenskar som antagits vid Junior Academy, ett nätverk för unga intresserade av naturvetenskapliga ämnen. Tillsammans ska de på fritiden tävla i utmaningar som är baserade på de globala målen om hållbar utveckling.
  Läs mer

 • Ludwig hjälper utsällare att föverkliga ett DIY-projekt

  Just nu pågår en utställning om mopeder på Kulturen i Lund men utsällningen är inte riktigt komplett. Ludwig Ulm är på g att färdigställa den saknade delen; en fåtölj i DIY-anda från 50-talet.

  Läs mer

 • 2:or hjälper till att skapa gemenskap

  Under tisdagen gick BFs årliga kick-off av stapeln. Precis som tidigare år är det eleverna i årskurs två som planerar en aktivitetsdag för en stärkt gemenskap.

  Läs mer

 • De tävlar om en plats i matematikolympiaden

  Under tisdagen bänkade sig sex elever för att spendera fem timmar med att fördjupa sig i matematisk problemlösning. Dagens tävling är en kvaltävling i Skolornas matematiktävling och går en elev vidare får hen tävla i matematikolympiaden.

  Läs mer

 • Entreprenörer uppmärksammar Klimatveckan

  Eleverna på Ekonomi- och Handels- och administrationsprogrammen har tittat på hur man inom kursen Entreprenörskap kan tänka mer klimatsmart och vinna på att återvinna material och objekt.
  Läs mer

 • Samhällsettor blev klimatkloka

  Klimatveckan är i full gång och eleverna på Samhällsvetensskapsprogrammet passade på att titta närmare på de klimatiniativ som arrangerats i kommunen.
  Läs mer

 • De experimenterar för barnens skull

  Under tisdagen besökte sistaårseleverna på Barn- och fritidsprogrammet gamla Linköping för en aktivitetsstudie, något som ska hjälpa dem i kursen Pedagogiskt arbete. Det blev en dag fylld av experiment och naturupplevelser.

  Läs mer

 • Ung Företagsamhet lockar till entreprenöriella tankar

  Hur går man tillväga när man startar ett företag och vad bör man tänka på när det kommer till arbetssätt? Detta handlade elevernas lektion i entreprenörskap om när Alma Runström från Ung Företagsamhet besökte teknikeleverna i årskurs tre.
  Läs mer

 • Information till årskurs 9 coronaapassas

  För elever som går sitt sista år på grundskolan innebär hösten en tid av gymnasiemässor, gymnasiebesök och öppet hus. I år ser läget annorlunda ut och på Holavedsgymnasiet är förberedelserna i full gång.

  Läs mer

 • Nu öppnar de restaurang Novisen igen!

  Restaurangverksamheten på Restaurang- och livsmedelsprogrammet kickar nu igång. Vecka 38 öppnar upp Restaurang Novisen och nu värmer eleverna upp stekpannor och kastruller för nya spännande maträtter

  Läs mer

 • Nu är ettorna är på plats!

  Under tisdagen den 18 augusti körde eleverna, som börjar första året på Holavedsgymansiet, igång. En lugn start där ettorna får en chans att träffa sina nya klasskompisar och gå igenom praktiska saker.

  Läs mer

 • Uppropen blir vid olika tider

  På grund av den rådande pandemi arbetar Holavedsgymnasiet för att undvika trängsel när eleverna kommer tillbala till skolan. Eleverna delas in i mindre grupper vid det traditionella uppropet för att elever ska kunna hålla avstånd.

  Läs mer

 • Stipendiater på Holavedsgymnasiet 2020

  Här hittar du de elever som tilldelades stipendium under lördagens studentexamen. Stipenierna är indelade i fyra grupper där du hittar bästa skolresultat, språklig framställning, programstipendier och branschens egna stipendier.

  Läs mer

 • Studenten på Holavedsgymnasiet

  Här kan du läsa om hur studenten på Holavedsgymnasiet sett ut genom tiderna. Vet du när den första kullen tog studenten eller att studenten ställdes in ett år?

  Läs mer

 • APL ledde till sommarjobb

  Onsdagen innan långhelgen blev sista dagen på APL-perioden för eleverna som går andra året på yrkesprogrammen. För många av eleverna på Handels- och administrationsprogrammet blev det ett avslut med löfte om fortsättning.

  Läs mer

 • De besökte Klimatfestival via Zoom

  Fredagen den 15 maj bjöd Stockholms universitet in till demårliga Klimatfestivalen men i år med ett digitalt upplägg. För Naturvetenskapsprogrammets förstaårselever blev det möjligt att för första gången delta.

  Läs mer

 • Lyckad diskussion om studentfirande

  Under onsdagseftermiddagen samlades elevrepresentanter från avgångsklasserna tillsammans med personal från Holavedsgymnasiet för att diskutera hur studentfirandet kan göras så bra som möjligt.
  Läs mer

 • Elever på skolan för praktiska moment

  Trots att undervisningen på gymnasiet är förlagd på distans har skolorna runt om i landet fått dispens att ta in elever för prov och praktiska moment. Läs om eleverna från IN och EE som är inne på Holavedsgymnasiet.

  Läs mer

 • Det blir en annorlunda student 2020

  Studenten på Holavedsgymnasiet kommer att äga rum lördagen den 13 juni.
  Läs mer

 • Wilma satsar på fotbollen

  Funderar du på hur du kan få mer sport på schemat och är intresserad av antingen fotboll, hockey eller innebandy. Då kan du välja till Idrottsspecialisering. Här kan du läsa om Wilma Wigren som valt till fotboll på schemat.

  Läs mer

 • De fick en lärorik APL-period i Kenya

  BF-eleverna är hemkomna från Kenya sedan tre veckor tillbaka och erfarenheterna de har med sig tillbaka till Sverige gör att de känner sig mer rustade för arbetslivet.
  Läs mer

 • Miranda har äntligen hamnat rätt

  Miranda Axelsson gillade syslöjden på grundskolan, men kände att det inte var klädsömnad som var hennes grej. Nu har hon hittat rätt när hon valt tapetsering- och sömnadsinriktningen på Hantverksprogrammet.
  Läs mer

 • Lärare arbetar intensivt med distansundervisning

  Under regeringens presskonferens på tisdagen den 17 mars kom rekommendationen att all undervisning för gymnasie- och vuxenutbildningar skulle ske på distans och kort därpå kom information om att Holavedsgymnasiet följer de nya direktiven.
  Läs mer

 • Louise berättar om uppdraget i FN

  Under fredagen besökte Louise Burenby sin gamla gymnasieskola, Holavedsgymnasiet, och eleverna i SA17 för att berätta om sitt spännande uppdrag som Sveriges ungdomsrepresentant i FN

  Läs mer

 • De skapar projekt som vidgar ungas perspektiv

  Under vecka åtta åkte tre lärare tillsammans med rektor ner till Nairobi i Kenya för att hjälpa elever från Barn- och fritidsprogrammet på plats när dessa elever ska göra 4 veckors APL på New Life Missions center.
  Läs mer

 • Bokbytardag ska locka till läsning

  Under tisdagen den 3 mars dukades det upp till bokbytardag i Hangaren. Elever och personal på Holavedsgymnasiet kunde botanisera bland böcker som lästs och nu skänkts vidare till vidare läsning.

  Läs mer

 • Esteter tillbaka efter lyckad turné

  Under veckan som har gått har treorna på Estetiska programmet varit ute på turné. Med föreställningar och konserter, som eleverna själva planerat och genomfört, har de underhållit högstadieeleverna i Tranås och kranskommunerna.

  Läs mer

 • Entreprenörskap sätts på prov på UF-mässa

  Under torsdagen fick elever som driver eget företag inom Ung Företagsamhet chansen att testa på sina entreprenöriella färdigheter på UF-mässan på Elmia. Med många timmars förberedelse var de mer än beredda!

  Läs mer

 • Elin berättar om livet som student

  Den 21 februari besökte Elin Johansson Holavedsgymnasiets juridikelever för att berätta om sina studier vid Lunds Universitet där hon läser till jurist.

  Läs mer

 • Covenant Players väckte frågor om identitet

  Under tisdagen besöktes Holavedsgymnasiet av teatersällskapet Covenant Players för att väcka tankar och låta eleverna öva engelska utan att bli bedömda.

  Läs mer

 • SYV:are lärde sig mer om HV och IN

  Den 7 januari bjöd lärarna på Hantverksprogrammet och Industritekniska programmet in studie- och yrkesvägledare från både Tranås och kranskommunerna för att berätta mer om utbildningarna och vägarna att gå efter gymnasiet.

  Läs mer

 • Samhällvetenskapselever fick insikt i politiken

  Under måndagen den 3 februari tog nio samhällsvetenskapselever plats i Sveriges Riksdag när det årliga evenemanget Ungdomens Riksdag gick av stapeln.

  Läs mer

 • De har sommarjobben fixade

  Nu är det hög tid att leta sommarjobb för dem som tänker att det kan vara bra med en förstärkning i kassan till sommaren, för andra är den frågan redan löst. De flesta elever på Industritekniska programmet har sommarjobbet fixat.

  Läs mer

 • Sofia och Alma inspirerades till kemistudier

  I fredags packade Alma Eliasson och Sofia Nygårds väskorna och åkte till Stockholms universitet för att närvara vid Berzeliusdagarna och ta reda på hur man kan gå vidare om man är intresserad av kemistudier.

  Läs mer

 • De tävlar i lag och rätt i Skol-SM i juridik

  Eleverna som går sista året på Ekonomiprogrammets juridikinriktning tävlade under måndagen i lag och rätt när Nordiska Juridikakademin arrangerade Skol-SM i juridik.

  Läs mer

 • Hantverksprogrammet utökar med fler platser

  Till hösten 2020 kommer det att finnas ytterligare två platser för eleverna på Holavedsgymnasiets Hantverksprogram med finsnickeri som inriktning. En glad nyhet tycker både lärarna på programmet och branschen.

  Läs mer

 • Elever kan söka kommunala feriejobb

  Än är det bara januari och trots detta är det redan dags att börja tänka på sommaren. För gymnasieungdomar och är skrivna i Tranås kommun finns möjligheten att söka kommunala feriejobb i år.

  Läs mer

 • ES och RL tog med publiken ut i världen

  I tisdags var det premiär för Krogshow på Plan B. Eleverna på Estetiska programmet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet såg till att kvällen blev en helkväll med god mat och underhållning.

  Läs mer

 • AHV fick besök av polisen

  Under gårdagen fick eleverna på Programmet för handel, administration och varuhantering besök av poliserna Göran Nord och Rickard Fransson. Ett mycket uppskattat besök!

  Läs mer

 • FT ser ljust på elbilsutbildning

  Under förra veckan kom beskedet att TUC Sweden fick tillstånd att starta elbilsutbildning. På Holavedsgymnasiets Fordons- och transportprogrammet ser man bara fördelar med den kommande utbildningen.

  Läs mer

 • Höga ambitioner när eleverna kör igång

  Efter ett långt och skönt jullov kan det vara svårt och segt att komma igång, men eleverna på Holavedsgymnasiet ser fram emot vårterminen och många lägger ribban högt när det kommer till ambitionsnivån.

  Läs mer

 • Personal avslutade show med dunder och brak

  Den 20 december rundade personal och elever av läsåret med en färgsprakande julshow och en stämningsfull julavslutning.

  Läs mer

 • Claes berättar om skatterna i arkivet

  Under onsdagen fick eleverna på Holavedsgymnasiet som läser Historia ta del av Claes Westlings, från Landsarkivet i Vadstena, arkivkunskap.

  Läs mer

 • Lucia blandar nytt och gammalt

  Den 13 december klev hon över tröskeln, Holavedsgymnasiets Lucia, tätt följt av sitt trogna följe för att sprida ljus i vår vinternatt. Det blev en stämningsfull inledning på denna veckas fredag.

  Läs mer

 • Ghazanfar och Felix minns tillbaka till Oxfordresan

  Ghazanfar Kamlai och Felix Polstam, som läser på Handels- och administrationsprogrammet är nyligen hemkomna från sin APL-period i Oxford. Det blev en tid som gav intressanta erfarenheter och även självförtroende.
  Läs mer

 • AHV dukade upp till Nobelmiddag

  På självaste Nobeldagen passade elever och lärare på programmet för handel, administration och varuhantering inom gymnasiesärskolan på att duka upp till nobelmiddag med pompa och ståt.
  Läs mer

 • Drickoteket UF presenterar sin affärsidé för Rotary

  I torsdags fick Kalle Ask, Moa Söderhorn, Viktor Wieslander och Axel Johansson, på Ekonomiprogrammet, inbjudan till Rotarys lunchmöte för att berätta mer om sitt UF-företag Drickoteket UF.
  Läs mer

 • Elever bjöd in till musiklektion

  Under torsdagen kunde eleverna på Holavedsgymnasiet passa på att njuta av sköna toner i musiksalen när de elever som läser musikensemble bjöd in till öppen musiklektion

  Läs mer

 • De fixar det sista inför RL:s julbord

  Det är bara slutet av november men i köket på Restaurang- och livsmedelsprogrammet är julstöket redan igång. På tisdag, onsdag och torsdag är det dags för julbord och för vissa elever blir detta deras första julbordsförberedelser.

  Läs mer

 • Det gick hett till vid Öppet Hus

  Den 16 november slogs dörrarna till Öppet Hus upp! Det blev en dag full av spännande möten där besökarna fick se när skolans verksamhet var i full gång och på vissa ställen gick det, minst sagt, hett till!
  Läs mer

 • Eleverna får lära sig mer om missbruk

  Elever som läser kursen psykologi fick under veckan träffa Susanne och Johan ungdomsverksamheten VILJA som arbetar förebyggande när det kommer till olika former av missbruk hos unga.

  Läs mer

 • Tranås Stars spelar nu i division 2

  På lördag kör serien i Futsal igång och i Tranås är majoriteten av spelarna från Holavedsgymnasiet. För Tranås Stars kickar seriestarten igång med en hemmamatch i Tranås idrottshall.

  Läs mer

 • Tekniktrion kammar hem förstapris

  I tisdags vann Ahmad Hejazi, Karl Leander och Axel Gomér Tranås Uniteds idétävling. Det är inte första gången denna trio vunnit denna typ av tävling och de är minst sagt rutinerade.

  Läs mer

 • Tyskeleverna guidar i Berlin

  Eleverna som läser tyska steg 5 på Holavedsgymnasiet är på äventyr i Berlin. Många servärdheter har hunnits med, men någon guid har de inte hjälp av. Det är de själva som står för guidningen

  Läs mer

 • De diskuterar normkritiskt

  Under tisdagen anordnade lärarna på Introduktionsprogrammen en temadag kring normer. Eleverna fick genom olika undervisningsmoment titta närmare på normer och hur det påverkar människor i samhället.

  Läs mer

 • Elever i årskurs 9 besökte Holavedsgymnasiet

  Under tisdagen fick elever i årskurs 9 i Tranås kranskommuner besöka Holavedsgymnasiet för att få möjlighet att ta reda på mer information om två program. En lyckad dag tyckte många av eleverna!
  Läs mer

 • Det blev ett kärt återseende

  Under veckan som gått har Holavedsgymnasiet gästats av elever från Skolan för Ekologi och Trädesign i Sarajevo. Det blev en intensiv vecka med många intressanta möten och studiebesök.

  Läs mer

 • De känner att de är på helt rätt spår

  Olivia Malmberg och Sikandar Ali Javari går sista året på Vård- och omsorgsprogrammet. I fredags förra veckan besökte de Forskar Fredag på Höglandssjukhuset i Eksjö. Besöket gav dem en känsla att de var på helt rätt spår.
  Läs mer

 • De besökte Ellen Keys hus

  I onsdags åkte eleverna på Barn- och fritidsprogrammet till Vätterns strand för att besöka Ellen Keys hus och genomföra pedagogiska övningar inom utomhuspedagogik.

  Läs mer

 • Härlig samhörighet efter exkursion

  För fjärde året i rad åker naturvetenskapseleverna i årskurs 1 iväg på exkursion till Tåkern och Ombergs hjässa. Det har varit ett lyckat koncept där eleverna fått ettgivande studiebesök och samtidigt fått tid att lära känna varandra i klassen.

  Läs mer

 • Engla berättar om händelserika resor

  Det har varit ett minst sagt händelserikt år för Engla Wigstrand. Inte nog med att hon nyligen kom hem från ett sommarläger i Taiwan hon har även hunnit delta i Linnédagarna där hon fördjupat sig i biologi.

  Läs mer

 • Andreas gav ettorna en ögonöppnare

  Under tisdagsförmiddagen fick eleverna i årskurs ett lyssna till Andreas Jonsson som inte bara delade med sig av sin egen historia utan även lyfte frågor kring fördomar och normer.
  Läs mer

 • Klimatvecka ökar medvetenhet kring svinn

  Den 4 september körde Klimatveckan igång. På Holavedsgymnasiet valde naturkunskapslärarna Manijeh Rafiei Milajerdi och Martin Tell att arbeta med miljöfrågor på ett nytt sätt och skolveckan avslutades med en second hand-försäljning.

  Läs mer

 • Fordons- och transporteleverna besöker Skobes

  Under uppstartsveckan för våra nya elever i FT19 gjorde vi ett besök på Skobes Bil i Tranås. Eleverna fick gå med på en rundvandring på företagets olika avdelningar.
  Läs mer

 • Nu blir det nystart för gamla elever

  Andra dagen på höstterminen och välbekanta ansikten är tillbaka för att blandas med nya. När de äldre eleverna kom till Holavedsgymnasiet blev det full aktivitet igen.

  Läs mer
 • Hedda Bjurulf, Emilia Nilsson, Clara Fång Strand, Erna Ramic och Noah Hermansson

  Så var ettorna igång

  21 augusti och för alla elever i årskurs ett på Holavedsgymnasiet innebär det första dagen på gymnasiet. På Holavedsgymnasiet blev det en rivstart med nya möten, lokaler och höga förväntningar.

  Läs mer

 • Vad händer första dagarna på Holavedsgymnasiet?

  Skolstart närmar sig med stormsteg och många som ska börja årskurs ett vet inte alls vad som väntar. Läs vidare så får du veta lite mer om vad du, som elev, kan vänta dig de första dagarna!

  Läs mer

 • En resa till Kenya med hopp om framtiden

  Tack vare lärare på Barn- och fritidsprogrammet ges utvalda elever möjligheten att genomföra en resa till Afrika som påverkar och skapar tillfälle att utvecklas som individ och pedagog.
  Läs mer

 • Årets vinnare fick alla rätt

  Elever över hela Sverige tävlar i den internationella Kängurutävlingen och i år vann Johan Kvist från Teknikprogrammet samt Julia Klint från Naturvetenskapliga programmet .
  Läs mer

 • Leo Johansson vann Lyriktävling

  Årets Lyriktävling på Holavedsgymnasiet är genomförd och vinnaren korades i Aulan efter att alla bidrag gestaltats på scenen inför en publik.

  Läs mer

 • Sigrid representerar Sverige i VM

  Det är dags för det svenska F17-landslaget att slåss om världsmästartiteln i Finland när F17-VM spelas i Varkaus 1-3 mars. En av truppens utespelare är Sigrid Sundell som kombinerar Ekonomiprogrammet med en nationell idrottsutbildning (NIU).
  Läs mer

 • Nytt uppdrag för rektor Cecilia

  Idag blev det officiellt att vår rektor Cecilia Axelsson tillträder tjänsten som skolchef i Tranås kommun med start 1 maj.

  Läs mer

 • Lokal utbildningsmässa för elever

  Både lärosäten samt näringsliv medverkade i år vid den lokala utbildningsmässan i onsdags där eleverna gavs möjlighet att få koll på de framtidsval som finns efter sina gymnasiestudier.

  Läs mer

 • Tre stipendiater fick delta under Berzeliusdagarna

  Tre elever från Naturvetenskapsprogrammet (NA17) har under två dagar besökt Stockholm och Berzeliusdagarna som anordnades för 64:e året i rad.

  Läs mer

 • "Alla på snö" satte rekord

  Veckan avslutades med ett rekordantal i Asbys fina nedfarter. I fredags fick ca 100 barn från Junkaremålsskolan och Norrskolan möjligheten att lära sig att åka skidor. Alla ledare är elever från Barn- och fritidsprogrammet.

  Läs mer

 • Biblioteket firar 15 år

  Skolans ljusa och fina bibliotek har i år funnits i 15 år. Där finns det så klart böcker men också andra saker att tillgå under studietiden. Här träffas både elever i samtal med varandra eller i handledningssyfte med lärare.

  Läs mer

 • Så går en termin till ända

  En termin går fort och nu kom dagen då elever och personal med både spex och traditionell julmusik avslutade terminens sista dag.

  Läs mer

 • De var på APL utöver det vanliga

  Efter fem veckors praktik i Oxford är nu Viktor Karlsson, Maja Ljunggren, Wilhelm Viberg, Daisy Filmby Pilotti, Wendela Josefsson och Mia Richter tillbaka och berättar om sina erfarenheter.

  Läs mer
 • De vinnande eleverna. Ester Bakai och Samira Ribic fattas på bilden

  Eleverna slog lärarna i volleybollturnering

  Veckan som gick avslutades med en volleybollturnering där elever mötte lärare. Bakom initiativet stod elevrådets idrottsråd tillsammans med idrottsläraren Oleg Polev. Vinnarna blev elevlaget bestående av elever i årskurs tre.

  Läs mer

 • Fordonsprogrammet har ansökt om en certifiering

  Holavedsgymnasiet har tagit ett steg närmare en certifiering på Fordonsprogrammet. Vikten av att bli ett Motorbranschcollage är betydelsefull anser rektor Cecilia Axelsson.

  Läs mer

 • ÖPPET HUS 2018

  Årets Öppet Hus lockade mycket folk. En del av besökarna kanske var nyfikna på någon specifik elev och ville veta mer om vad de gör under sin gymnasieutbildning. Andra tog möjligheten att få en närmare insyn i skolan.

  Läs mer

 • Språkfärdigheter praktiserades i Tyskland

  Eleverna i Tyska, steg 5, har varit på resande fot. Resmålet var Berlin och genomfördes tillsammans med lärare Anders Peterson och Therese Lindquist.

  Läs mer

 • Elever fick möta överlevare från Förintelsen

  Två elever från Samhällsvetenskapsprogrammet har fått möjlighet att möta en av dem som överlevde Förintelsen. Piotr Zettinger delade med sig av sin berättelse i samtal med eleverna och föreläsning i Holavedsgymnasiets aula.
  Läs mer

 • Matte SM

  I tisdags var det dags för skolornas årliga matematiktävling. 9 stycken deltagare fanns på plats när kvalomgången i årets Matte SM ägde rum på Holavedsgymnasiet, under förmiddagen, denna svala oktoberdag.
  Läs mer

 • Naturvetenskapsprogrammet på Exkursion

  I måndags begav sig NA18 till Tåkern för exkursion med övernattning. Två dagar som sammanfattades som härliga enligt de lärare, Ulrika Vesterlund och Fredrik Sjöström, som fanns med dessa dagar.
  Läs mer

 • Höstens mode visades av Handelsprogrammet

  Elever i åk 2 och 3 på Handelsprogrammet har planerat och nu även genomfört den modevisning som varje år äger rum under den välbesökta Tranåsmässan. I fredags och lördags var det dax igen.

  Läs mer

 • Uppskattad föreläsare på besök

  Holavedsgymnasiet gästades under tisdagen av föreläsaren och inspiratören Andreas Jonsson. I en fullsatt aula fick han elever och personal att utbryta i skratt och fälla tårar.

  Läs mer

 • Skolval 2018

  Just nu pågår röstningsprocessen på skolan. Alla elever ges möjlighet att lägga sin röst på något av de partier som kandiderar. Vissa tycker att valet är svårare än andra men de flesta är eniga om hur viktigt det är att rösta.

  Läs mer

 • Ny på skolan

  Nu är skolan åter fylld med förväntansfulla elever och personal. Första veckan innefattade en introduktion för många elever där man fick möjlighet att lära känna varandra lite bättre och för att få en mjukstart på gymnasietiden.

  Läs mer

 • Futsal med glädje

  En fotbollsturnering anordnades i torsdags av IM där 11 anmälda lag gjorde upp som vem som behärskade inomhusfotbollen på bästa sätt.
  Läs mer

 • RL i Krakow

  Restaurang- och Livsmedelsprogrammet har varit på studieresa i Krakow. Resans syfte var att knyta samman flera ämnen från programmet och upplevelserna berörde de medverkande på olika plan.

  Läs mer

 • Vinnare fick möta publik

  Näringslivsveckan i Tranås är i full gång och en av aktiviteterna under denna veckan utspelades på Badhotellet där Rotary tillsammans med Swedbank och Holavedsgymnasiet bjöd in till ett lunchmöte.
  Läs mer

 • Författarbesök på skolan

  IM fick i Torsdags besök av en välkänd författare vid namn Johanna Immonen. Hon fick ett mycket trevligt välkomnande på Tranås station dit hon anlände med tåg från Stockholm.

  Läs mer

 • Studiebesök för teknikelever

  Elever på Teknikprogrammet fick chansen att se ett av Tranås företag från insidan. Företaget Euroform fyller 50 år i år och tillverkar många olika sorts detaljer. Det produceras som aldrig förr inom tillverkningsindutrin så det är väldigt viktigt för eleverna att få möjlighet att komma ut på arbetsplatser för att skapa sig en förståelse för hur processen fungerar.
  Läs mer

 • Väsenvandring vid Rås gård

  Väsenvandring i skogen vid Rås gård är ett uppskattat inslag bland de yngre barnen i Tranås. Detta har varit ett återkommande projekt på Barn- och fritidsprogrammet under cirka 20 år och just idag så möttes alla barn av en soldränkt skog med elever från BF som agerade väsen på gömda platser utmed den snitslade stigen i skogen.

  Läs mer

 • Elevrådet är på utbildning

  Under två dagar så har elevrådet utbildning på Lugnalandet för att lära sig om processen att driva frågor mot beslut och hur dom, genom sitt egna engagemang, kan representera skolans alla elever.

  Läs mer

 • Elever sattes på prov i köket

  Full fart från start när elever från årskurs 1 på Restaurang- och livsmedelsprogrammet fick som uppgift att i fredags komponera en egen varmrätt. Det vackra vädret utomhus fick ingen uppmärksamhet då allt fokus låg på att hinna färdigställa sin varmrätt innan utsatt sluttid.

  Läs mer

 • VO aktiverar på äldreboende

  Under torsdags eftermiddagen gick eleverna på Vård- och omsorgsprogrammet (VO) till Östanås äldreboende för att aktivera de boende. En fantastisk dag för promenad och en pratstund i solen.

  Läs mer

 • De berättade om sin APL i Kenya

  I februari åkte Rikard Ljung, Lisa Randebrand, Ellen Axelsson och Colin Wirf till Kenya för att göra del av sin arbetsförlagda lärande i Kenya. Nu är de tillbaka och under tisdagen berättade de om sin resa.

  Läs mer

 • Amir Ramazani vann poesitävling

  Måndagen den 16 april var prisceremoni för Holavedsgymnasiet och Populär Poesis dikttävling Krispiga Kaskader. En av vinnarna var Amir Ramazari som vann med sin dikt om en ensamkommande flyktingpojke.

  Läs mer

 • Levde de verkligen så lyckligt?

  Under torsdagen spelade eleverna på Estetiska programmets teaterinriktning upp pjäsen Och Så Levde De Lyckliga, skriven av Manda Stenström för Holavedsgymnasiets elever och idag tar de pjäsen till festivalen Länk 2018.
  Läs mer
 • Habib Jafari och Jalil Sultani

  Stora framgångar för ny sportförening

  Habib Jafari, som går Introduktionsprogrammet Språkintroduktion, har på kort tid hunnit med en hel del. Från att startat upp en ny förening inom sporten Futsal till att med sitt nybildade lag vinna futsalsturneringen i Sverige.

  Läs mer

 • Elever bjöds in till S-yrkesdag på Bygg- och anläggningsprogrammet

  I torsdags var det åter igen dags för Bygg- och anläggningsprogrammets S-yrkesdag där eleverna fick veta mer om yrken inom branschen.

  Läs mer

 • Eleverna tar hjälp av syskonen Fundin

  Eleverna på Samhällsvetenskapsprogrammet har Psykologi 2a idag, men för ovanlighetens skull har de besök i klassrummet. Tindra, Lillie, William och Morris är på plats för att hjälpa eleverna att förstå Piagets teorier.
  Läs mer

 • William blev årets skolmästare i Kängurutävlingen

  Den 15 mars tävlades det i matematik när den årliga Kängurutävlingen gick av stapeln. Årets skolmästare i tävlingen blev William Jacobsson i NA15.

  Läs mer

 • Adel och Victor blickar tillbaka på resan till Bosnien

  Eleverna som besökte Bosnien under förra veckan är nu tillbaka på Holavedsgymnasiet. Den intensiva och spännande resan ska nu omvandlas till texter om de platser som de besökt.
  Läs mer

 • Det blir två veckor på CERN för Julia

  Julia Klint har under en längre tid intresserat sig för rymden och framför allt astropartikelfysik. Nu får hon chansen att göra två veckors praktik på CERN i Schweiz där hon får chansen att fördjupa sig i sitt intresse.

  Läs mer

 • BF underhöll förskoleklassbarnen

  Efter flera månaders förberedelser var det äntligen dags för Barn- och fritidseleverna att inta scenen och spela barnteater för förskoleklassbarnen i Tranås kommun. Uppskattat utan tvekan.

  Läs mer

 • Då var det dags att tävla i matematik

  Det är den tredje torsdagen i mars vilket innebär att det är dags för den årliga Kängurutävlingen. Förra året lyckades Edvin Jämting lösa alla matematikfrågor. Låt oss se om det är någon som lyckas i år med samma bedrift.
  Läs mer

 • Holavedsgymnasiets elever besöker bosnisk skola

  Nu är Holavedsgymnasiets elever från Samhällsvetenskapsprogrammet på plats i Sarajevo och Skolan för Miljö och Design för en intensiv vecka med spännande möten och intressanta resmål.
  Läs mer

 • De underhöll på torsdagskvällen

  Torsdagen den 8 mars kunde allmänheten komma till Holavedsgymnasiet för att njuta av tre intressanta föreläsningar vid HED Talks andra omgång. På scen fanns Leif Risberg, Åsa Scharff och Hampus Östh Gustafsson som föreläste om sina specialområden.

  Läs mer

 • Daniel tilldelas Andrew Petersons stipendium

  I dagarna blev det klart att Daniel Andersson från Ydre tilldelas Andrew Petersons stipendium värt 20 000 kr. Pengarna ska ta honom till Fairfield i USA där han får resa i utvandrarna Andrew Petersons och Peter Cassels fotspår.

  Läs mer

 • HED Talks underhåller igen

  23 februari 2017 var det premiär för Holavedsgymansiets egna version av TED Talks, HED Talks där tre talare underhöll med tjugo minuters föreläsningar. I år är HED Talks tillbaka med fem nya talare som lyfter intressanta ämnen.

  Läs mer

 • Esteterna rundade av i Holavedsgymnasiets aula

  Under veckan som har gåt har eleverna som går sitt sista år på Estetiska programmet turnerat Tranås kommun och kranskommunerna för att underhålla men även informera. Slutstation blev Holavedsgymnasiets aula.

  Läs mer

 • Elever iväg på UF-Mässa i Jönköping

  Under tisdagen var kommersen i full gång på Elmia i Jönköping. På agendad stod Ung Företagsamhets UF-Mässa där elever från hela länet fanns på plats för att sälja sina produkter och tjänster. Holavedseleverna var självklart på plats.

  Läs mer

 • Ny elevrådsstyrelse har tagit plats

  I februari blev det klart med vilka som kommer att sitta i den nya elevrådsstyrelsen. Nu har de ett år framför sig att påverka sin och Holavedsgymnasiets elevers skolsituation.

  Läs mer

 • Esteterna drar ut på turné

  Vecka nio är det dags för Estetiska programmets turnévecka. Under den veckan kommer skolor i Tranås kommun och kranskommunerna kunna njuta av esteternas teaterföreställning, konsert och dansshow.

  Läs mer

 • De åker till Kenya för sin APL

  Tisdagen den 13 februari åker Rikard Ljung, Lisa Randebrand, Ellen Axelsson och Colin Wirf från BF15 till New Life Missions barnhem i Kenya för att göra del av sin APL där. Spännande veckor ligger framför dem.

  Läs mer

 • De fick förkovra sig i kemi

  I slutet på januari var Maja de Boer, Julia Klint och Astrid Franzén iväg på Berzeliusdagarna i Stockholm för två dagar fyllda med kemiföreläsningar och nätverkande med andra gymnasieelver som intresserar sig för kemi.

  Läs mer

 • Elever fick chans att fråga inför framtiden

  I onsdags var det dags för Holavedsgymnasiets lokala utbildningsmässa. På plats fanns 20 olika aktörer inom utbildningsväsendet, men även andra myndigheter och organisationer som svarade på frågor om arbetslivet.

  Läs mer

 • Edvin åkte på matteläger

  I helgen gick Ung Vetenskapssports matematikläger i Lund av stapeln och Edvin Jämting från Holavedsgymnasiet var på plats. Det blev en helg fylld med matematiska problem och enligt Edvin väldigt mycket stillasittande.

  Läs mer

 • Krogshow blev ett lyckat koncept

  I tisdags var premiären för Estetiska programmets och Restaurang- och livsmedelsprogrammets Krogshow på Plan B. Eleverna bjöd på underhållning och god mat. Ett lyckat koncept, helt enkelt.

  Läs mer

 • Teknisterna besökte Toyota

  Under förra veckan var eleverna som läser konstruktionsteknik iväg på studiebesök. Denna gång gick resan till Toyota Material Handling i Mjölby och besöket var mycket uppskattat.

  Läs mer

 • Nu är alla på snö igen

  Så var det mångåriga projektet Alla På Snö igång igen. Precis som förra året bjöds fjärdeklassarna i Tranås kommun och Ydre kommun in för att testa på skidåkning.

  Läs mer

 • Nu öppnar de dörrarna för nytt avtal

  Onsdagen den 17 januari blev en viktig dag för Fordons- och transportprogrammet på Holavedsgymnasiet då denna dag blev startskottet för trepartsavtalet mellan Holavedsgymnasiet, Skobes och Volvo Cars.

  Läs mer

 • Charlotte och Ingrid berättade om kriminaltekniskt arbete

  Under onsdagen fick eleverna på Naturvetenskapsprogrammet lära sig mer om hur en del av det forensiska arbetet vid brott kan gå till. Charlotte Dufva och Ingrid Areskoug från NFC var på besök för att berätta mer om hur man arbetar.

  Läs mer

 • Elever undersökte näthat

  Under tisdagen arbetade alla elever på Ekonomiprogrammet kring temat näthat. I uppdrag fick de undersöka olika områden rörande näthat för att sedan presentera vad de kommit fram till inför de andra eleverna på programmet.

  Läs mer

 • ES avrundade terminen med skönsång

  Terminen har lidit mot sitt slut och nu väntar 18 dagas ledighet. På Holavedsgymnasiet avrundades höstterminen på traditionsenligt vis.
  Läs mer

 • FT blir Motorbranschcollege

  Fordons- och transportprogrammet har ansökt om att starta arbetet med att bli certifierat Motorbranschcollege (MBC) och fått klartecken om att köra igång. I onsdags hölls det första mötet med MBC-rådet.

  Läs mer

 • Salongerna byts ut mot krogshow

  Förberedelserna inför Estetiska programmet och Restaurang- och livsmedelsprogrammets krogshow har varit igång sedan länge. Den 30 januari är det premiär och film blir temat för krogshowen.

  Läs mer

 • Juletider ger tid till fadderverksamhet

  Nu är det inte lång tid kvar tilsl elever och personal på Holavedsgymnasiet får gå på julledighet. Kursmomenten rundas av och i verksamheten hittas tid för fadderverksamhet, något som bidrar med ett öppet klimat på skolan.

  Läs mer

 • Elsa och Axel åker på ungdomsläger

  Elsa Harrysson i BA16 och Axel Tingman Mårtensson i SA16A har belönats med Lions stipendium som möjliggör en resa till ett europeiskt land för tre veckors ungdomsläger, något de båda tycker ska bli spännande.

  Läs mer

 • Lucia lös upp i mörkret

  I denna mörka morgon kom Lucia med sitt följe för att lysa upp Holavedsgymnasiets aula. Med tonsäkerhet underhöll det estetiska luciatåget.
  Läs mer

 • Wilfred och Karl fick inblick i hållbar energi

  I slutet av förra veckan fick Wilfred Lawrence och Karl Eriksson chansen att delta vid Molecular Frontiers Symposium Sustainable Energy på Chalmers. Ett besök som ändrade deras syn på sin egen energiförbrukning.

  Läs mer

 • Bosse Larsson vill ändra synen på kunskap och intelligens

  I tisdags fick lärarna bänka sig i aulan för en heldag med den pedagogiske utvecklaren Bosse Larsson.Temat för dagen var Mindset och föreställningen om kunskap och intelligens.

  Läs mer

 • Klart att de åker till Strasbourg

  För tredje året har ansökan om att åka till Europaparlamentet i Strasbourg gått igenom. Eleverna i SA16a, SA17a och elever som läser Internationella relationer får i januari chansen att agera europaparlamentariker för en dag.

  Läs mer

 • RL dukar upp juliga delikatesser

  Under veckan dukar Restaurang- och livsmedelsprogrammet upp för traditionellt julbord där allehanda delikatesser finns att tillgå. Förberedelserna startade redan under förra veckan för att kunna erbjuda bästa smakupplevelsen.

  Läs mer

 • VO-elever lär sig mer om räddningsarbete

  Under lördagarna i november har eleverna på Vård- och omsorgsprogrammet fått en genomgång med Räddningstjänsten om hur arbetet går till på en olycksplats. Både givande och spännande tyckte eleverna.

  Läs mer

 • Många besökare vid Öppet Hus

  Årets Öppet Hus på Holavedsgymnasiet hade ett välfyllt program som lockade många besökare. Som tidigare år avslutades Öppet Hus med en dansföreställning.

  Läs mer

 • Handledare stämmer av i APL-tider

  Efter höstlovet gick eleverna i årskurs tre på yrkesprogrammen ut på APL. Spännande tider för eleverna som får testa sina kunskaper i arbetslivet och även lära sig mycket nytt. Under dessa veckor besöker även ansvariga lärare eleverna.

  Läs mer

 • De tacklade tuffa matteproblem i Matte-SM

  I slutet av september gick Matte-SM av stapeln och på Holavedsgymnasiet var det Edvin Jämting, Edvin Gomér och Oskar Philipsson som lyckades bäst, men det var ingen lätt match.

  Läs mer

 • De tittade närmare på konstruktörsyrket

  Under föregående vecka besökte Teknikprogrammets tvåor Strömsholmen för att titta närmare på vad en konstruktör gör. Ett givande studiebesök tyckte eleverna.

  Läs mer

 • De var först ut att testa Arbetsmarknadskunskap

  Under tisdagen den 24 oktober fick elever från Samhällsvetenskapsprogrammets och Teknikprogrammets sista år en lektion i Arbetsmarknadskunskap. Detta är en del av en förstudie för att se hur man kan arbeta vidare med ämnet.

  Läs mer

 • Julia studerade vid Rymdforskarskolan på Esrange

  Julia Klint har siktet inställt på rymden och tar alla chanser hon kan få för att lära sig mer om astropartikelfysik. I somras deltog hon i Rymdforskarskolans sommarutbildning på Esrange i Kiruna.
  Läs mer

 • Eleverna besökte de populärvetenskapliga dagarna

  Under torsdagen besökte elever på Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet Linköpings Universitet för att lyssna på intressanta föreläsningar vid den Populärvetenskapliga Veckan.

  Läs mer

 • Tranås nior besökte Holavedsgymnasiet

  Det är ett stort beslut de ska ta och mycket att begrunda. Niornas besök på Holavedsgymnasiet ska ge eleverna en bättre uppfattning om de nationella program på skolan och ett tillfälle där de kan ställa sina frågor om att börja gymnasiet.
  Läs mer

 • Med Helene är elevhälsan komplett

  I måndags började Helene Primeus sin nya tjänst som skolsköterska på Holavedsgymnasiet. Helene kommer från företagshälsan och tycker att det ska bli spännande att arbeta med ungdomarna.

  Läs mer

 • Byggprogrammet bjöd in till frukostmöte

  Studiedag innebär ledighet för eleverna, men på Holavedsgymnasiet var verksamheten igång ändå. Bygg- och anläggningsprogrammet bjöd in branschen på frukostmöte för att titta närmare på den digitala handledarboken.

  Läs mer

 • Naturare åkte på Forskarfredag

  Under fredagen den 29 september åkte eleverna som går tredje året på Naturvetenskapsprogrammet till Eksjö för att vara med på forskarfredag och sätta sig in i nya forskningsrön.

  Läs mer

 • Stefan är på plats som rektor på IM

  I förra veckan startade Stefan Carlswärd sin nya tjänst på Holavedsgymnasiet som rektor på Introduktionsprogrammen. Mycket är nytt, men Stefan har många år i ryggen med erfarenhet som passar just på IM.
  Läs mer

 • RL testlagar tävlingsmeny

  Eleverna i årskurs två på Restaurang och livsmedelsprogrammet testlagar tävlingsmenyn. På menyn står gös, bruna bönor och plommon, vilket är lite av en utmaning tycker eleverna själva.

  Läs mer

 • Mia ger stöd till unga och deras föräldrar

  Under tisdagen besökte Mia Börjesson, socionom med mångårig erfarenhet av arbete med ungdomar, Holavedsgymnasiet. Hon pratade med eleverna i årskurs 1 och senare för deras vårdnadshavare.
  Läs mer

 • Holavedsgymnasiet lyfts som ett bra exempel i SKLs rapport

  I SKLs Öppna jämförelser Gymnasiet 2017 med tema inkluderande lärmiljöer lyfts Holavedsgymnasiet som ett bra exempel. I rapporten presenteras även vårt spec-team som en av anledningarna till skolans goda resultat.

  Läs mer

 • De kombinerade biologi och teambuilding

  I måndags drog NA17 till Tåkern för att under en två dagars exkursion i biologins tecken, men även för att få möjlighet att lära känna de nya klasskompisarna.
  Läs mer

 • Elevrådet kör igång med full kraft

  I veckan som gått höll elevrådet höstens första stormöte. Trots att eleverna bara gått några få veckor så fanns det mycket att ta upp och diskutera.

  Läs mer

 • Stort intresse för mattesatsning

  I onsdags var det premiär för mattesatsningen som fortfarande saknar namn. B12, där de mattesugna eleverna från både högstadiet och gymnasiet samlades, var fyllt till bredden när Michael Thors berättade om vad som väntade dem.
  Läs mer

 • Rivstart för NIU-eleverna

  Så var terminen i full gång och för eleverna som läser den nationella idrottsutbildningen (NIU) med inriktning Bandy innebär det att träningen står i fokus.

  Läs mer

 • Barn- och fritidseleverna drar till fjälls

  Under måndags morgon packade eleverna i BF15 sina väskor för att dra iväg till fjälls. Under en fyra dagars vandring kommer eleverna att träna aktivitetsledarskap vid Grövelsjön.

  Läs mer

 • Unga får chansen att fördjupa sin förmåga till problemlösning

  Går du högstadiet eller gymnasiet och gillar matematik? Saknar du den där utmaningen som gör att du verkligen får låta hjärnan arbeta för att hitta svaret? Då passar denna mattesatsningen just dig.
  Läs mer

 • Adam och Agaltitti tog guldbiljetten

  Under tisdagens avsnitt av Idol skymtades två elever från Holavedsgymnasiet. Adam Orre och Agaltitti Johad Adem hade köat i nästan sju timmar för att sjunga för Idoljuryn och det blev utdelning. De fick varsin guldbiljett!

  Läs mer

 • Nu är alla på plats

  Så har ordningen återställts och alla elever är på plats nu när både tvåor och treor började första dagen på höstterminen. På schemat stod mentorstid och välkomnande av Holavedsgymnasiets nya elever.

  Läs mer

 • Det var deras första dag på Holavedsgymnasiet

  Så kom första dagen för eleverna som börjar Holavedsgymnasiet. Dagen inleddes i aulan där eleverna ropades upp för att sedan få en introduktion som ska ge en bra start på gymnasiet.

  Läs mer

 • Nytt för eleverna på Personbilsutbildningen

  Det har fejats, målats och rustats upp på Fordon- och transportprogrammets Personbilsutbildning. När eleverna kommer på måndag står nyfixade lokaler till förfogande.
  Läs mer

 • Så ska alla med - studiedag om inkludering

  Måndagen inleddes för personal i grund- och gymnasieskola i Holavedsgymnasiets aula. Studiedagens tema kom att handla om hur skolan ska främja en inkluderande lärmiljö för att nå så goda resultat som möjligt.
  Läs mer
 • Bakre raden från vänster: Camilla Wernersson, Jan Björnfeldt, Daniel Göransson, David Hedengren och Berndt Wilnerzon. Främre raden från vänster Ing-Marie Höglund och Jenny Bragde Öhman

  De är redo att köra igång

  Än gapar klassrummen tomma på elever, men personal börjar strömma in och i år börjar åtta nya förmågor på Holavedsgymnasiet.
  Läs mer

 • Så sprang de ut i livet

  Så sprang de nybakade studenterna ut från Holavedsgymnasiet för att möta nya äventyr som ligger framför dem. Vi önskar dem lycka till!

  Läs mer

 • Den blomstertid nu kommer

  Även om vädrets makter inte är på elevernas sida denna dag är eleverna laddade för att gå ut på sommarlov. Många känner att det stundande lovet är välbehövligt.

  Läs mer

 • Stipendier delades ut vid Studentlunchen

  Enligt Holavedsgymnasiets tradition dukas det till Studentlunch på Parkhallens dansgolv torsdagen innan Studenten och så även i år.

  Läs mer

 • Kare är spänd inför studenten

  På lördag drar det ihop sig till studenten och för Kare Zahil Jamal är detta en efterlängtad dag. Samtidigt är det pirrigt och nervöst att lämna skolan. Vad väntar där ute?

  Läs mer

 • Superhjältarna kämpar för barnen

  Under sista skolveckan kör ettorna på Estetiska programmet ett fullspäckat schema. Föreställningen Vi är alla Superhjältar spelas för fullsatta hus när grundskolornas elever bjuds in till en färgsprakande föreställning.

  Läs mer

 • Studiebesök som inspirerar till kemistudier

  I måndags åkte eleverna i NA15 som läser Kemi 2 till Linköping för att titta på företag som arbetar med kemi för att visa möjligheterna inom fältet.

  Läs mer

 • Elever lärde ut sommarsäkerhet

  Under förra vecka besökte eleverna, som går tredje året på Barn- och fritidsprogrammet, Halmstad för att lära sig mer om livräddning och undervisade grundskoleelver i Halmstad i säkerhetstänk inför sommaren.

  Läs mer

 • De undersökte hållbara samhällen

  Under maj månad var det dags för eleverna på Samhällsvetenskapsprogrammet att redovisa sitt projekt Hållbart Samhälle. Redovisning blev en annorlunda upplevelse för eleverna.

  Läs mer

 • De ger sig snart ut på nya äventyr

  Eleverna som går ut Administration, handel och varuhantering inom gymnasiesärskolan har mycket spännande att se fram emot efter studenten, men kan även se tillbaka på mycket intressanta saker som de fått vara med om.

  Läs mer

 • Holavedsidéer presenterades vid Näringslivsveckans lunch

  Under måndagen gästade elever från Holavedsgymansiet Näringslivsveckans lunch på Hotell Statt. Där fick vinnarna i idétävlingen berätta mer om sina idéer.

  Läs mer

 • Aktivitetsdag för ökad trivsel

  Under onsdagen fick eleverna i årskurs 1 och Introduktionsprogrammen chansen att lära känna varandra över programgränserna. Det blev en dag som badade i sol, men även delar av dagen som gick i moll. Viktigt tyckte eleverna.

  Läs mer

 • Teaterelever Best in Show

  Under veckan har elever på Holavedsgymnasiet haft möjlighet att avnjuta teaterelvernas uppsättning av Best in Show. En svart komedi om hundtävlingar.

  Läs mer

 • Hektiska dagar på Estetiska programmet

  Nu avslutas dansveckan i Tranås kommun och för danslärarna och danseleverna på Estetiska programmet har schemat varit fullspäckat, men även eleverna från musik- och teaterinriktningen har varit i farten.

  Läs mer

 • Naturare och teknister fick veta mer om tänkbara yrken

  Under onsdagen samlades elever som går första och andra året på Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet i aulan för att lyssna på yrkesverksamma personer inom yrken som kan passa just dem.

  Läs mer

 • Loranga, Masarin och Dartanjang tar plats på scen

  Två torsdagar i maj bjuder teateresteter och elever som läser Scenisk Gestaltning in förskolebarn i kommunen för att få njuta av Barbro Lindgrens Loranga, Masarin och Dartanjang.

  Läs mer

 • Mediaelever var med och skapade diktbok

  Under slutet av förra veckan kom diktboken Krispiga Kaskader ut. Det är en antologi bestående av vinnardikterna i Holavedsgymnasiet och Populär Poesis dikttävling. Mediaeleverna utformade och illustrerade boken.

  Läs mer

 • Yrkesdag på Bygg- och anläggningsprogrammet

  I fredags bjöds elever i årskurs nio som sökt Bygg- och anläggningsprogrammet in till Holavedsgymnasiet för att lyssna till vilka möjligheter det finns inom bygg- och anläggningsbranschen.

  Läs mer

 • Ullias Berglund vann dikttävling

  I torsdags presenterades vinnarna av Populär Poesis dikttävling. Ullias dikt vann deltävlingen där Holavedsgymnasiets elever tävlade i poesi och Daniel Wallin vann tävlingen där allmänheten skickade in bidrag.

  Läs mer

 • Teknister besökte SSAB

  Under onsdagen åkte eleverna som går Teknikprogrammet till Oxelösund för att titta närmare på tillverkningen av en av Sveriges största exportvaror; svenskt stål från SSAB.

  Läs mer

 • Alice och Justin höll i workshop om kulturmöten

  Under tisdagen besöktes NA16 av Alice Rohn och Justin Jacob från organisationen Youth for Understanding. Eleverna fick genom en workshop arbeta med fördomar och stereotyper.

  Läs mer

 • Britt-Marie Rolf tar vid efter Claes Hedberg

  Britt-Marie Rolf är inne på sin första vecka på Holavedsgymnasiet. Hon blir den nya yrkes- och studievägledaren på Introduktionsprogrammen nu när Claes Hedberg har gått i pension.

  Läs mer

 • Framtidens klassrum invigs på Holavedsgymnasiet

  Under onsdagen öppnades dörrarna till Framtidens klassrum. På plats fanns Elizabeth Lindlöf för att berätta om de pedagogiska verktygen som finns tillgängliga för kommunens pedagoger.

  Läs mer

 • Holavedsgymnasiets PsykPod lever upp igen

  Under förra året startade psykologiläraren Aleksandra Fundin tillsammans med ljudproduktionläraren Magnus Walfridsson upp ett projekt där eleverna som läste Psykologi 2a och Musikproduktion 1 och 2 en pod. Nu är den tillbaka!

  Läs mer

 • De berättade om sin APL i Kenya

  I måndags samlades en skara elever och lärare i aulan för att lyssna på Alma Bragde, Linnea Davidsson, Sabina Gustafsson Talestig, Molly Holgersson och Maria Ström när de berättade om sin APL i Kenya.

  Läs mer

 • Edvin var först ut att få alla rätt

  Under måndagen firades det med tårta i klass NA16. Anledningen till detta var att Edvin Jämting vann Kängurutävlingen på Holavedsgymnasiet och dessutom lyckades Edvin att få alla rätt på provet. Det är första gången att en elev får alla rätt på Holavedsgymnasiet.

  Läs mer

 • Ihopfällbar bänk blev bästa Holavedsidé

  I lördags avgjordes idétävlingen Holavedsidén. Vid Svensk Handels Fotoutställning utropades vinnarna David Helgesson, Jacob Hettefelt och Vivaldus Berglund för sin idé, den ihopfällbar bänken.

  Läs mer

 • Elever löser klurigheter i internationell mattetävling

  Så var det återigen dags att tävla i matematik. Elever över hela Sverige tävlar i dag i den internationella Kängurutävlingen och eleverna på Holavedsgymnasiet satt bänkade för att lösa klurigheterna.  

  Läs mer

 • De ges en försmak av Estetiska programmet

  Under måndagen den 13 mars var det dags för eleverna som söker Estetiska programmet att besöka Holavedsgymnasiet för en informationsträff.

  Läs mer

 • Staffan lockar unga att starta eget i sommar

  I måndags var Staffan Taylor från Ung Drive på plats för att inspirera eleverna på Holavedsgymnasiet att starta eget i sommar. När sommaren närmar sig och sommarjobben inte räcker till alla kan detta vara ett bra alternativ.

  Läs mer

 • Hockeyspelare från Australien besöker skolan

  Under denna och kommande vecka besöker Australiens herrjuniorlandslag i hockey TAIF och i samband med detta passade laget på att stanna till på Holavedsgymansiet för att besöka några klasser i engelskundervisningen.

  Läs mer

 • Aktivitetsdag förde tvåorna samman

  Sista måndagen i februari blev ingen vanlig måndag. Istället fick elever i årskurs två och elever från Introduktionsprogrammet testa nya aktiviteter eller aktiviteter som de gärna sysselsätter sig med, men som vanligtvis finns på schemat.

  Läs mer

 • De åkte till Romme med Idrott och Hälsa 2

  Innan sportlovet fick eleverna som läser Idrott och Hälsa 2 åka till Romme för att åka skidor som del i kursen de valt som individuellt val.

  Läs mer

 • De var först ut i HED Talks

  I torsdags kävll var det premiär för Holavedsgymnasiets Entertainment Discourses, HED Talks. På scen fanns Håkan Klasson, Peter Nyberg och Majid Faizi som talade om sina expertisomrden.
  Läs mer

 • Ebba får åka till FNs högkvarter i New York

  Idag avgjordes uppsatstävlingen utlyst av Odd Fellow and Rebecka. Ebba Karlsson tilldelades stipendiet inom United Nations Pilgrimage for Youth och nu väntar henne en resa till New York där hon får gå en intensivkurs i FN.

  Läs mer

 • Elever fick svar på lokal utbildningsmässa

  I onsdags var det återigen dags för den lokala Utbildningsmässan på Holavedsgymnasiet. På plats fanns olika utbildningsaktörer och även andra aktörer som kan vara intressanta för elevernas framtid.

  Läs mer

 • Var med och rösta fram årets Designrookie

  Nu har du möjlighet att gå in och rösta fram årets Designrookie. Du har väl inte missat att årskurs nio designat stolar med förvaringsmöjligheter. Elever på Hantverksprogrammet har varit med och hjälpt till att producera några av stolarna.

  Läs mer

 • TE-elever fick fördjupad kunskap i konstruktion

  Under torsdagen besökte elever från Teknikprogrammets design- och produktutvecklingsinriktning Strömsholmen för att få fördjupa sig i konstruktionsteknik.

  Läs mer
 • Simon Schill hoppar i det iskalla vattnet

  BF på iskallt uppdrag

  I torsdags, tidigt på morgonen, tog sig eleverna på BF på sig ett iskallt uppdrag; de testade på att hoppa ner i en isvak för att med muskelstyrka ta sig ur vattnet igen.

  Läs mer
 • Från vänster Madelene Rönndahl, Oskar Hübsch och Lukas Söderholm

  De åkte till Sveriges största kemimöte

  Under slutet av januari besökte Oskar Hübsch, Madelene Rönndahl och Lukas Söderholm Stockholm för att delta vid Sveriges största kemimöte för gymnasister.

  Läs mer

 • NA och TE gör studiebesök i Stockholm

  Under onsdagen åkte elever på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet till Stockholm för intressanta studiebesök, bland annat Sveriges Riksdag.

  Läs mer

 • BF ser till att Alla är på Snö

  Idag är sista dagen i Asby backe för eleverna på Barn- och fritidsprogrammet. De har under veckan lärt skolbarn i Tranås och Ydre kommun att åka skidor och skidkunniga att förbättra sina färdigheter.

  Läs mer

 • TE15 besökte Bosch Thermoteknik

  Eleverna på Teknikprogrammet besökte Bosch Thermoteknik där man tillverkar IVT värmepumpar för att få veta mer om företaget, produktion och yrkesmöjligheter

  Läs mer

 • De är först ut att skugga ett program

  Under vecka tre besöker elever från årskurs nio Holavedsgymnasiet. Elever som har önskat att få besöka ett program har fått gå som gymnasieelev för en dag. Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet var först ut att ta emot besök.

  Läs mer

 • UF boostar unga företagare

  Under torsdagen fick eleverna som driver UF-företag besök av Emelie Ramsö och Linda Pålsson från Ung Företagsamhet. Deras uppdrag var att rusta eleverna inför kommande UF-mässa.

  Läs mer
 • Nicklas Hellgren och Lasse Johansson är Holavedsgymnasiets skolvärdar

  Skolan förstärker med ny skolvärd

  Holavedsgymnasiet utökar personalstyrkan med en skolvärd, Nicklas Hellgren. Han kommer att arbeta tillsammans med Lasse Johansson, som började sin tjänst som skolvärd under hösten 2016.

  Läs mer

 • Så går ett år mot ända

  Så blev det dags för årets sista dag på terminen. Som traditionen bjuder fick eleverna njuta både av elevernas egen julshow och den traditionella julavslutningen i skolans regi.

  Läs mer

 • Hugo tog hem SM-guld i boxning

  Hugo Pettersson, som går första året på Samhällsvetenskapsprogrammet, boxades i svenska mästerskapen i boxning i helgen. Med sig hem i bagagen fick han ett SM-guld.

  Läs mer

 • De startar gymnasiearbetet med läxhjälp

  Emma Lindwall, Amanda Malmberg, Victor Sundeborn och Ellen Gustafsson kör igång sitt gymnasierabete i samarbete med den nystartade grenen av Tamam i Tranås. Tillsammans ska de jobba för skapa plattformer för nya vänskapsband.

  Läs mer

 • Teknister besöker Strömsholmen

  Under onsdagen åkte eleverna som läser kursen Teknik 1 på Teknikprogrammet till Strömsholmen för att titta närmare på hur man jobbar där.

  Läs mer

 • Stämningsfull Luciamorgon

  Holavedsgymnasiets Lucia i Estetprogrammets regi höjde stämningen den 13 december. I två sittningar bänkades elever för att lyssna till stämningsfull musik.

  Läs mer

 • Tranås Lucia besökte Holavedsgymnasiet

  Under måndagen kom Tranås Lucia med följe till Holavedsgymnasiet för att lysa upp i vintermörkret. Med sig i följet hade de även små tomtenissar som bjöd på pepparkakor och skönsång.

  Läs mer
 • Stöd musikhjälpen genom att lämna din pant till AHV

  AHV pantar så barn får gå i skola

  Den 12 december kör Musikhjälpen i Sveriges Radio igång, men redan nu börjar eleverna på programmet Administration, handel och varuhantering inom gymnasiesärskolan att samla in flaskor och burkar för att bidra.

  Läs mer
 • Eleverna fick möjlighet att se utövandet av många olika yrken på Euroskills

  De besökte Euroskills i Göteborg

  Just nu pågår EM i yrkesskicklighet i Göteborg. Elever och lärare från Bygg- och anläggningsprogrammet är på plats för att se gymnasieelever och lärlingar som tävlar inom bygg-, konstruktion- och anläggningsteknik.

  Läs mer
 • OSkar Philipsson och Jonathan Samuelsson

  Delad förstaplacering i länet i Matte-SM

  Eleverna som deltog i Matte-SM kammade hem en delad förstaplacering i länet. Jonathan Samuelsson i NA14 blev skolmästare på Holavedsgymnasiet och Oskar Philipsson i NA15 tog hem andraplaceringen.
  Läs mer
 • Eleverna i ES, BF och Språkintroduktion lär känna varandra genom lekar och samarbetsövningar

  De följer upp ett lyckat koncept

  Under torsdagen passade ES, BF och IMSPR B1b1 att följa upp det lyckade konceptet från förra året då de arbetade för att bygga broar mellan elever som inte annars har aktiviteter tillsammans. Mycket skratt och prat när BF och ES arrangerade aktiviteter.
  Läs mer
 • Elias Lingmerth beskriver klassens stol

  Årskurs nior presenterade sina tävlingsbidrag på HV

  Ängarydsskolans årskurs nior var först ut att presentera sina tävlingsbidrag i tävlingen Årets Designrookie. Juryn, bestående av representanter från möbeltillverkarna gav sina synpunkter om hur eleverna kan jobba vidare.
  Läs mer
 • Holavedsgymnasiets fotbollselever spelar mot Westerlundska från Enköping

  Tuff match i tuffa förhållanden

  I tisdags var det dags för Skol-SM i fotboll. Holavedsgymnasiets fotbollselever mötte Westerlundska, från Enköping, på hemma plan. Matchresultatet blev 2-1 till Westerlundska.
  Läs mer

 • Holavedsgymnasiet– bästa VFU-plats 2016

  Under slutet av förra veckan kom den glädjande nyheten från Linköpings universitet att Holavedsgymnasiet blivit framröstad av lärarstudenterna till bästa VFU-plats 2016. På Holavedsgymnasiet firade man detta med tårta under måndagen.
  Läs mer
 • Louise Burenby besöker Holavedsgymnasiet för att berätta om Tamam

  Louise Burenby återvänder hem för att engagera unga

  Louise Burenby är tillbaka tre år efter att hon tog studenten från Holavedsgymnasiet. Nu är hon tillbaka och vill hjälpa ungdomar räcka ut handen för att ge stöd till andra ungdomar.
  Läs mer
 • NIU-eleverna i Moskva

  Spännande dagar i Moskva för NIU-eleverna

  Eleverna på NIU Bandy är åter tillbaka på Holavedsgymnasiet med nyttiga erfarenheter efter sin resa till Moskva för att spela med klubb Dynamo.
  Läs mer
 • Vinnarlaget Innovation Camp OEM

  Elever tävlade vid Innovation Camp OEM

  Under tisdagen fick eleverna på de studieförberedande programmen chans att delta på Innovation Camp OEM som initierats av Ung Företagsamhet.
  Läs mer
 • Pernilla Green, lärare på Vård- och omsorgsprogrammet

  Vård- och omsorgsprogrammet startas upp

  Hösten 2017 startar Holavedsgymnasiet, i samarbete med Vux Tranås, Vård- och omsorgsprogrammet (VO). Pernilla Green, som är programansvarig för VO ser med spänning fram emot nästa höst.
  Läs mer
 • Johanna Gunnarsson, från organisationen Lajks, berättar om Internets baksida

  Johanna berättar om ungas internetanvändning

  Trots att det är höstlov så är det, under måndagen, full aktivitet på Holavedsgymnasiet när kommunens lärare får fortbildning i Information- och kommunikationsteknik. Under dagen fick lärarna även lyssna till Johanna Gunnarsson från Lajks om farorna på nätet.
  Läs mer
 • Elvira Lifström har just avslutat sin APL på Inne

  Spännande på första APL-platsen

  Under två veckor har eleverna i årskurs ett på Handels- och administrationsprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet varit ute på praktik för att känna på yrket de ska förberedas för. Mycket nytt och många är nöjda med sitt arbetsplatsförlagda lärande.
  Läs mer
 • Stående fr. v. Petter Ydrestrande, Ellen Spång, Agnes Sundell och Oleg Polev. Sittande fr. v. Isac Johansson, Alexander Angelhoff och Max Golander

  NIU-elever åker till Moskva

  Under höstlovet är det dags för eleverna, som går nationell idrottsutbildning bandy, att åka till Moskva. Under fem dagar kommer eleverna att få träna och umgås med spelare från Dynamoklubben.
  Läs mer
 • Felicia Gustafsson, BA14, målar och tapetserar på Kafé Bryggan

  Felicia förnyar Kafé Bryggan

  Felicia Gustafsson är i full fart med pensel och roller; nu ryker den gröna färgen. Snart kommer eleverna och personal på Holavedsgymnasiet njuta av Felicias arbete när hon har fräschat upp kaféets väggar.
  Läs mer
 • Elisabeth Mahrs och Sofia Levander informerar elevskyddsombuden om arbetsmiljölag

  Elevskyddsombuden utbildas i arbetsmiljöfrågor

  Under måndagen fick Holavedsgymnasiets skyddsombud utbildning i arbetsmiljöfrågor. På plats för att utbilda eleverna fanns kommunens PA-konsult, Elisabeth Marhs och personalspecialist, Sofia Levander.
  Läs mer
 • Hanna Widforss berättar för teknikeleverna om sina erfarenheter som ingenjör

  Hanna inspirerar blivande ingenjörer

  Under tisdagen besökte Hanna Widforss Teknikprogrammet för att berätta om livet som student, ingenjör i Sverige, men även i Australien.
  Läs mer
 • Elver i årskurs 9 får gymnasieinformation

  Niorna besökte Holavedsgymnasiet

  För årskurs nio är det en viktig dag när de får bege sig till Holavedsgymnasiet för att få gymnasietinformation inför valet till hösten 2017. På plats fanns studie- och yrkesvägledare, lärare och elever för att räta ut så många frågetecken som möjligt.
  Läs mer
 • Srednja Skola besöker Holavedsgymnasiet

  Fördjupat samarbete med Srednja Skola i Sarajevo

  För andra året i rad välkomnar Holavedsgymnasiet elever, lärare och rektor från skolan från Srednja skola, gymnasieskolan för trä- och design i Sarajevo. Nu väntas en vecka full av utflykter och andra intressanta möten.
  Läs mer
 • Elever på Holavedsgymnasiet tävlar i Svenska Matematiksamfundets mattetävling

  Holavedsgymnasiet deltar i Matte-SM

  Den 27 september klockan 08:00 gick startskottet för kvalet till matte-sm. På Holavedsgymnasiet deltog 14 elever som kämpar om att få en plats i finalen.
  Läs mer
 • Språkkafé i Holavedsgymnasiets Hangar

  Holavedsgymnasiet uppmärksammar
  Internationella Språkdagen

  Den 26 september är den internationella språkdagen. På Holavedsgymnasiet uppmärksammades detta genom föreläsningar, tipspromenad, språkkafé och tävlingar.
  Läs mer
 • Fågelskådning vid Tåkern

  NA på exkursion till Tåkern

  Under förra torsdagen och fredagen åkte eleverna i NA16 till Tåkern för en exkursion där de tittade närmare på djur och natur. Andra dagen fortsatte Naturvetenskapseleverna sin exkursion till Ombergs hjässa.
  Läs mer
 • NIU-eleverna tränar på Träningscenter

  NIU fystränar på Träningscenter

  Måndagar är det fysträning som gäller för eleverna på den nationella idrottsutbildningen, bandy. I Träningscenters lokaler testas musklerna till max när tränaren, Oleg Polev, instruerar eleverna.
  Läs mer
 • Kristofer Johansson från OEM Electronics berättar om karriärsmöjligheterna för eleverna på HA

  OEM-koncernen besöker HA

  Under onsdagen fick eleverna på Handels- och administrationsprogrammet chansen att lyssna till representanter från OEM-koncernen och även ställa frågor om livet som säljare.
  Läs mer
 • Erik Abrahamsson, Simon Schill och Lisa Malmberg friterar chips på BFs kick-off

  BF på kick-off

  Eleverna i årskurs två, på Barn- och fritidsprogrammet, arrangerade en kick-off för alla elever på BF. I strålande solsken byggdes tält, lagades mat och eleverna fick samla poäng i poängjakten.
  Läs mer
 • Eleverna tävlar i att få ballongen att pruttas fram så långt som möjligt

  Stark kämparanda vid klasskamp

  Under tisdagen drog alla samhällsklasser ut till Hätte för att göra upp om titlen Bästa Samhällsvetenskapsklass. I potten låg en bowlingkväll för den vinnande klassen.
  Läs mer
 • Therese Lindquist

  Therese tog hem VM-guld i mountainbike

  Therese Lindqvist, tysklärare på Holavedsgymnasiet, kör tvära vändningar, både på cykel och i vardagen. Förra veckan tog hon hem guldmedalj i mountainbike i de italienska alperna och denna vecka är hon tillbaka i klassrummet.
  Läs mer
 • Bengt Madsén, Anders Wisth, Jonas Andersson och Carina Drätting

  Startskott för möbeltävling

  Nu får årskurs nior chansen att tävla i möbeldesign. I tävlingen Designrookie får eleverna ta fram en sittmöbel med förvaring. Prispotten ligger ett stipendium, värt 25 000 kronor, som går till klassen som tar fram vinnarstolen.
  Läs mer
 • Författare lockar till kreativt skrivande

  Författare lockar till kreativt skrivande

  Som en del i ordfestivalen At the Fringe i Tranås fick Holavedsgymnasiet besök av tre europeiska författare, Inês Lampreia, Mel Perry och Dominic Williams. Eleverna lockades till kreativt skrivande när författarna besökte deras klassrum
  Läs mer
 • Kom och ät en god lunch på Restaurang Novisen

  Du vet väl att Novisen har öppnat?

  Nu har Restaurangen Novisen öppnat upp dörrarna. Här kan du äta en god lunch på Restaurang- och livsmedelsprogrammets restaurang. Vi börjar med tisdagar och ökar på med onsdagar och torsdagar lite längre in på terminen.
  Läs mer
 • Samarbetsövningar

  Introduktionsdagarna sammanfogar elever

  Andra dagen på höstterminen och även årets tvåor och treor är på plats. Dagen kom att handla om att ta hand om de nyblivna gymnasieeleverna för att få dem att känna sig riktigt välkomna.
  Läs mer
 • Nyblivna gymnasieelver på Holavedsgymnasiet

  En lugn första dag för 1:orna

  Under onsdagen den 17:e augusti var det dags för eleverna, som börjar Holavedsgymnasiet, att få träffa sina nya klasskompisar och lärare. Dagen inleddes i aulan där Cecilia Axelsson välkomnade årets 1:or.
  Läs mer
 • Alfons Dahlgren blir ny studie- och yrkesvägledare

  Alfons hjälper eleverna att hitta rätt

  Från och med augusti arbetar Alfons Dahlgren på Holavedsgymnasiet som ny studie- och yrkesvägledare. Han ersätter Claes Hedberg som kommer att jobba som studie- och yrkesvägledare på Introduktionsprogrammen.
  Läs mer
 • De nya lärarna på Holavedsgymnasiet

  Här är Holavedsgymnasiets nyförvärv

  Nu är förberedelserna i full gång och många av Holavedsgymnasiets personal är på plats efter semestern.På plats under onsdagen fanns även den nyrekryterade personalen som fick en introduktion för att få en bra start.
  Läs mer
 • Studentsång på Holavedsgymnasiet 2016

  Känslosamt avslut för studenterna 2016

  Stämningen var på topp när studenterna 2016 avslutade sin sista dag på Holavedsgymnasiet för att springa ut i livet.
  Läs mer
 • Utbytesstudenten Vera Kutzner tar emot sin studentmössa vid årets avslutning

  Ettor och tvåor går ut på sommarlov

  Ett år går fort och för ettor och tvåor, på Holavedsgymnasiet, innebär det att skolåret är över och att sommaren nu väntar på dem.
  Läs mer
 • Estetiska programmets ettor framför Pelle Svanslös som musikal

  Pelle Svanslös gästar Holavedsgymnasiet

  I tisdags var det dags för Pelle Svanslös och resten av kattgänget att entra scenen på Holavedsgymnasiet. Som vanligt är det förstaårseleverna på Estetiska programmet som står för underhållningen.
  Läs mer
 • Studieresa till Krakow

  Vinsten förvandlades till studieresa

  Det gick bra för UF-företaget Gastronomiska Events, så bra att eleverna på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet kunde för sin vinst göra en studieresa till Krakow och Auschwitz. Resan går i religionens tecken.
  Läs mer
 • Daniel Äljén kommer att jobba med yrkesintroduktion på Introduktionsprogrammet

  Daniel ska få med eleverna på tåget

  I slutet på maj började Daniel Äjlén sin projektanställning på Holavedsgymnasiet. Daniel ska i sitt projekt utreda möjligheterna att utveckla Introduktionsprogrammets yrkesintroduktion.
  Läs mer
 • BF-elever lär ut första hjälpen

  Hjälper barn till en säkrare sommar

  För femte året i rad hjälper eleverna på Barn- och fritidsprogrammet Livräddarna Tylösand att informera Halmstads årskurs femmor om hur de kan rädda liv.
  Läs mer

 • Eleverna kämpar mot näthatet

  Under veckan som gått har eleverna på Samhällsvetenskapsprogrammet drivit en informationskampanj för att uppmärksamma Näthat och vad man kan göra för att kämpa emot hatiska kommentarer på nätet.
  Läs mer
 • El- och energiprogrammets elever redo för arbetslivet

  El-eleverna redo för arbetslivet

  Yrkesproven är avklarade och i onsdags granskade Gert Dahlman och David Persson, från Elajo, elevernas installationer. Nu är eleverna på El- och energiprogrammet redo för arbetslivet.
  Läs mer
 • Erik Holm, Gabriel Lundin och Philip Ljunggren sänder första avsnittet av PsykPodden

  De är först ut i PsykPodden

  Nu kan du lyssna på Holavedsgymnasiets egna podradio. Eleverna som läser fortsättningskursen i psykologi får fördjupa sig i mänskliga beteenden genom att skapa en pod. Först ut är Erik Holm, Gabriel Lundin och Philip Ljunggren.
  Läs mer
 • Elever på Samhällsvetenskapsprogrammet på Holavedsgymnasiet guidar i kranskommunerna

  Elever guidade varandra

  Under måndagen åkte elever från Samhällsvetenskapsprogrammet ut för att guida varandra i kranskommunerna som del i kursen Geografi.
  Läs mer

 • Elever tävlade om bästa företagsidé

  Måndagen den 23 maj tävlade utvalda elever om ett förstapris för bästa företagsidé i Holavedsgymnasiets Draknäste. Vinnare blev Ebrahim Jafari, Reza Rezai och Zaki Jacobi
  Läs mer

 • Elevernas färdigheter sätts på prov

  Under maj månad gör eleverna som går sista året på El- och energiprogrammet yrkesprov för att få ut ett ETG-certifikat. Klarar eleverna provet får de sitt yrkesbevis vid studenten och har klarat av sin lärlingsperiod.
  Läs mer
 • Handels- och administrationsprogrammets affär Second Sport

  Second Sport utvecklar eleverna

  Loppislördagen den 14 maj blev en lyckad dag för Handel- och administrationsprogrammets affär Second Sport. Eleverna var taggade och försäljningen av sportutrustning, som får en andra chans, gick bra. Men hur startade allt egentligen?
  Läs mer
 • Teateresteter upprträder med Bouncers

  Sista chansen att se Bouncers

  Ikväll, den 18 maj, är sista chansen att se teateresteternas uppsättning Bouncers, som blev ett populärt inslag i Estetiska programmets turnévecka. Nu under Teaterveckan återupptar treorna sin föreställning om manligt och kvinnligt.
  Läs mer
 • Esteternas Svamlet, en modern tolkning av Hamlet

  Svamlet inleder Teaterveckan

  Under vecka 20 råder Teaterveckan i Tranås kommun. Teaterelever från Estetiska programmet och Kulturskolan bjuder på en mängd föreställningar under veckan. Först ut är teatereleverna på Estetiska programmet som bjuder på Svamlet, en modern tolkning av William Shakespeares Hamlet.
  Läs mer
 • Gustav Davidsson, Andreas Beidegård, Oscar Hansson och Måns Karlsson med sitt UF-företag Pag's

  Pag's tävlar vidare

  Under måndagen den 16 maj åkte Andreas Beidegård, Gustav Davidsson, Måns Karlsson och Oscar Hansson upp till Stockholm för att tävla i SM i Ung Företagsamhet.
  Läs mer
 • Elever från Holavedsgymnasiet på studieresa till Vadstena

  Elever besökte Mariadöttrarna

  Under torsdagen den 12 maj åkte eleverna från HA13, NA13 och RL13, som läser Religionskunskap på en studieresa till Vadstena och Mariadöttrarna på Heliga Hjärtas kloster.
  Läs mer
 • Främre raden från vänster: Hanna Andersson, Sabina Pettersson, Rebecca Törngren, Ebba Axelsson och Mikael Axelsson. Bakre raden från vänster: Josef Svensson, Ronny Morina, Hjalmar Blomqvist och Louise Oscarsson

  BF-elever testas i skarpt läge

  Under onsdagen den 11 maj fick eleverna som läser fritidsinriktningen på Barn- och fritidsprogrammet testa på att driva Tranås Simhall under en dag som del i sin examination.
  Läs mer

 • Ökad gemenskap i solskenet

  I måndags var det återigen dags för en Gemenskapsdag med eleverna på Språkintroduktion och Estetiska programmet. I solskenet fick eleverna genom samarbetsövningar och frågesporter bygga broar för en mer öppen skola.
  Läs mer

 • Lyckat besök av Mustafa Panshiri

  Under den 2 och 3 maj har Holavedsgymnasiet gästats av Mustafa Panshiri då han föreläst för eleverna på Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion. Eleverna själva var mycket nöjda med föreläsningen.
  Läs mer
 • Mustafa Panshiri

  Mustafa Panshiri föreläser för eleverna

  Under den andre och tredje maj kommer Mustafa Panshiri att föreläsa för eleverna som går Introduktionsprogrammet, språkintroduktion.
  Läs mer
 • Lisa Enström berättar om sitt gymnasiearbete. I bakgrunden syns Miranda Hedström och Ida Wollinder

  Elever redovisar sina gymnasiearbeten

  Under vecka 17 har det varit full fart i aulan. Terminen går mot sitt slut och det är dags för redovisning av gymnasiearbeten. I dag stod NA13 på tur.
  Läs mer
 • Paviljonger på Stureplan

  Här förbereds det för fler lektionssalar

  Under ett par veckor har förberedelserna för paviljongerna varit i full gång. Under förmiddagen den 26 april kom paviljongerna till Holavedsgymnasiet.
  Läs mer
 • HA14 i England på väg till Oxford

  Destination Oxford

  Nu har eleverna, som går andra året på Handel- och administrationsprogrammet, äntligen landat i England för en studieresa i Oxford. Framför sig har de spännande dagar.
  Läs mer
 • Elever på BF tränar livräddning

  Elever tränar sig i att rädda liv

  Under torsdagen den 19 april åkte elever på Barn- och fritidsprogrammet till Skövde för att öva på livräddning.
  Läs mer
 • Elever diskuterar kvotflyktingfrågan i EU-rollspelet

  Elever i EU-rollspel

  Under fredagen åkte eleverna, som går första året på Samhällsvetenskapsprogrammet, till Jönköping för att delta i Model EU för ett rollspel. På plats fick de diskutera kvotflyktingfrågan.
  Läs mer
 • Christopher berättar om plåtslagaryrket

  Sökande elever inbjudna till Yrkesdag

  Under torsdagen bjöds elever som sökt till Bygg- och anläggningsprogrammet in till Holavedsgymnasiet för att lära sig mer om yrken, knutna till programmet. Detta är för att eleverna ska komma fram till vilken inriktning de ska söka.
  Läs mer
 • Onsad är det premiär för Keep on dancing

  De  fortsätter att dansa!

  Onsdagen den 13:e april har dansesteterna och individuella val-danser premiär med sin show Keep on Dancing. Missa inte detta
  Läs mer
 • Annika Fasth är ny rektor på Holavedsgymnasiet

  Ny rektor för IM på plats

  Den förste april började Annika Fasth som rektor för Introduktionsprogrammet på Holavedsgymnasiet. Hon ser med spänning fram emot att få sätta sig in i skolans verksamhet.
  Läs mer
 • De stipendiebelönade bidragen, Holavedsidén 2015

  Skicka in bidrag till Holavedsidén

  Nu har eleverna på Holavedsgymnasiet chansen att få stipendium för årets bästa uppfinning. Vinnarna kommer att koras vid Studentkarnevalen. Här hittar du all nödvändig information.
  Läs mer
 • Skolresa till Sarajevo

  Eleverna på plats i Sarajevo

  I lördags reste elever från Samhällsvetenskapsprogrammet ner till Sarajevo för att besöka Skolan för miljö och design. Under en vecka kommer de svenska eleverna få träffa de bosniska elever och resa till minnesplatser från Balkankriget.
  Läs mer
 • Staffan Taylor föreläser om företagsamhet

  Staffan manar elever att våga satsa

  Under torsdagen informerade Ung Drive på Holavedsgymnasiet om hur eleverna kan satsa på att bli egna företagare och göra verklighet av sina drömmar. 
  Läs mer
 • Pelle Hedemo, vinnare i Kängurutävligen

  Pelle vann i Kängurutävlingen

  Första dagen efter lovet utropades Holavedsgymnasiets vinnare av Kängurutävlingen 2016. Pelle Hedemo kammade den hedervärda första placeringen i den kluriga mattetävlingen.
  Läs mer
 • påskbuffe på RL

  Fullsatt på Novisens påskbuffé

  Många besökte den traditionella påskbuffén på Restaurang Novisen. Årets ettor hade fullt upp när restaurangen fylldes med matglada gäster.
  Läs mer
 • Eleverna får undervisning i nytt datafelsökningverktyg. från vänster Tomas Grahn, Ferid Redzic, Oscar Bremer och Björn Björk

  Felsökningsverktyg tas i användning

  Under onsdagen hölls utbildningen kring det nya felsökningsverktyget som Fordon- och transportprogrammet tagit i bruk. Både elever och mekaniker från lokala verkstäder var inbjudna.
  Läs mer

 • Teaterelever på studieresa till Nice

  Teatereleverna på Estetiska programmet har nu landat i Nice. Nere på franska rivieran ska de nu få träffa franska teaterlärare och skådespelare för att få inspiration.
  Läs mer
 • Hamid Atei, Ali Husseini och Farid Haidarzada

  Elever delade med sig av personliga historier

  Den 14 mars fick elever och personal på Holavedsgymnasiet chansen att se fem filmer producerade av elever på Språkintroduktionsprogrammet med hjälp av Cyntia Botello och Ulrika Sätervik.
  Läs mer
 • Ledarskapsutbildning

  Elever på ledarskapsutbildning

  Under måndagsmorgonen fick eleverna ett ordentligt fyspass när de i kursen Ledarskap och organisation höll i basketövningar med coachning av Adam Abaz
  Läs mer
 • Thomas Grahn och Jakob Lager testar felsökning

  Nytt felsökningsverktyg till Fordonsprogrammet

  Nu har Fordon- och transportprogrammet på Holavedsgymnasiet utökat sina utbildningsmöjligheter med helt ny utrustning från Bosch via Nya Tranås Bildelar BDS. I nuläget finns programvara från Volvo, Mekonomen, AD bildelar samt moderna enklare moduler för felsökning via mobiltelefon eller iPad.
  Läs mer
 • Elever

  Utbildning för elevrådet

  Under tisdagen den 8 mars åkte elevrådet tillsammans med med representanter från personalen och rektor, Cecilia Axelsson till Lugnalandet för en tvådagarskonferens. Eleverna fick lära känna varandra bättre och måla upp sin vision för Holavedsgymnasiet.
  Läs mer

 • Lyckat avslut på turnéveckan

  Under veckan som har gått har eleverna på Estetiska programmet rest runt för att uppträda inom sina inriktningar och berätta om hur det är att gå Estetiska programmet. Sista dagen på turnéveckan uppträdde dans- och teaterinriktningen på Holavedsgymnasiet.
  Läs mer
 • Eleverna säljer sina tjänster och produkter på UF-mässan

  Unga företagare tävlar på UF-Mässan

  På torsdagen fick eleverna, som driver UF-företag, visa vad de går för när Elmia slog upp portarna för den årliga UF-mässan.
  Läs mer
 • Musikeleverna på estetiska programmet uppträdde för högstadieelever

  ES-elever ute på turné

  Under vecka 9 turnerar ES-treorna runt i Tranås kommun och i grannkommunerna. Under onsdagsförmiddagen fick högstadieeleverna njuta av musikesteternas konsert.
  Läs mer
 • Eleverna på väg ner till Strasbourg

  Nu drar de till Strasbourg

  I dag bär det av mot Europaparlamentet i Strasbourg. Eleverna som läser samhällsskunskap 3 och internationella relationer kommer att agera europaparlamentariker i EU-kommissionens "Eurogame".
  Läs mer
 • Bilan Osman pratar om rasism

  Bilan föreläste om rasism

  Tisdagen den 23 februari kom Bilan Osman från Expo till Holavedsgymnasiet för att föreläsa om vardagsrasism. Två av föreläsningarna var för elever och den tredje för personal.
  Läs mer
 • Bilan Osman Foto: David Lagerlöf

  Bilan Osman föreläser för eleverna

  Den 23 februari får eleverna chansen att lyssna till Bilan Osman som föreläser om intolerans och vardagsrasism.
  Läs mer

 • Forskare gav stöd åt pedagoger

  Under onsdagen erbjöds lärare på Holavedsgymnasiet en föreläsning av Suzanne Parmenius Swärd, lärarutbildare på Linköpings universitet, om hur lärare kan förbereda elever för högskolestudier. Detta är en del i Läslyftet.
  Läs mer
 • Utställare på lokal utbildningsmässa

  Elever förberedde sig för framtiden

  Så gick Holavedsgymnasiets lokala utbildningsmässa av stapeln igen. I aulan fick årskurs 2- och 3-elever matnyttig information om arbetsförmedling, studier och utomlandsarbete. I hangaren hade högskolor, universitet och andra utbildningsaktörer tagit plats för att hjälpa elever att välja inför framtiden.
  Läs mer
 • Elevrådets årsmöte

  Elevrådet byter ledning

  Så var det åter igen dags för elevrådets årsmöte där både elevrådsstyrelsen och klassernas elevrådsrepresentanter var närvarande. I dag lämnade Moa Lundmark, Ebba Kjellson och Tobias Hörlin över stafettpinnen till den nya elevrådsstyrelsen.
  Läs mer
 • Emma Lindwall, Julia Nordström, Samed Afiev och Nora Hultman är några av eleverna som åker till Ungdomens Riksdag

  Samhällselever åker till riksdagen

  Fredagen den 5 februari är det åter igen dags för Ungdomens Riksdag. Även i år skickar Holavedsgymnasiet elever som får testa på att vara riksdagsledamot för en dag.
  Läs mer
 • Sökande till NIU på besök

  Sökande till NIU på besök

  Torsdagen den 4:e februari bjöds de ungdomar från årskurs 9 som sökt Nationell idrottsutbildning (NIU) inom bandy. Eleverna bjöds in för att skolan och Tranås Bois för att informera och intervjua.
  Läs mer
 • Oscar Bremer, Kevin Josefsson och Sadber Cotic är några av eleverna som jobbat för att få igång Relianten

  Eleverna fick igång en engelsk raritet

  Eleverna på Fordonsprogrammet har äntligen lyckats få liv i veteranbilen, av märket Reliant Scimitar GTE. Den engelska rariteten har stått länge i verkstaden på Holavedsgymnasiet och varit illa tilltygad, men nu har den kommit igång.
  Läs mer
 • Evelyn Josefsson, en av eleverna som driver projektet På Snö

  En lyckad vecka på snö

  Det blev en lyckad vecka när Barn- och fritidsprogrammet, i samarbete med Asby Alpina och Svenska Skidförbundet, genomförde projektet På Snö. Eleverna i fjärde klass i Tranås och Ydre kommun fick testa på eller fördjupa sin kunskaper i skidåkning med hjälp av eleverna i årskurs tre på Barn- och fritidsprogrammet.
  Läs mer
 • Hanna Andersson hoppar i isvaken

  Elever trotsade kylan och tog sig ett dopp

  Idag fick eleverna som läser Fritidsinriktningen på Barn- och Fritidsprogrammet och de elever som läser Naturguidning ta sig dopp i en isvak. Eleverna har i sina kurser jobbat kring säkerhet när man vistas på is och fick även möjligheten att uppleva, under säkra förhållanden, hur det är att hamna i vattnet mitt i den bistra vintern.
  Läs mer
 • Cecilia Axelsson, rektor på Holavedsgymnasiet

  Ny rektor på plats

  Nu är Holavedsgymnasiets tredje rektor på plats. Cecilia Axelsson som ansvarar för El-, Estetiska-, Fordons-, Hantverks-, Industritekniska- och Samhällsvetenskapsprogrammet har nu börjat sin nya tjänst.
  Läs mer

 • Andrew och Annikki berättade om New Life Mission 

  Fredagen den 15 januari besökte Andrew Mungai och Annikki Hagström eleverna på Barn- och fritidsprogrammet på Holavedsgymnasiet. Där berättade Andrew och Annikki mer om hjälporganisationen New Life Mission och om hur de jobbar för att hjälpa barn i Kenya till en trygg och säker uppväxt. 
  Läs mer
 • David Petterson, Matilda Magnusson och Isabelle Chamoun tycker att det är kul att vara tillbaka på Holavedsgymnasiet trots tröttheten

  En positiv skolstart

  Så var det åter dags för årets första skoldag och genom Holavedsgymnasiets dörrar strömmade elever in för sina första lektioner 2016.
  Läs mer

 • Terminen avslutades med tänkvärda ord

  Sista skoldagen för året avslutades med Julshow i elevernas regi och en traditionell julavslutning där rektor Tomas Svensson talade om värdefulla möten.
  Läs mer
 • Eleverna som läser Samhällskunskap 3 och Internationella relationer åker till Europaparlamentet i Strasbourg

  Elever från Holavedsgymnasiet åker till Europaparlamentet

  I början av mars bär det av till Europaparlamentet i Strasbourg. Eleverna som läser samhällsskunskap 3 och internationella relationer får möjligheten att agera europaparlamentariker i EU-kommissionens "Eurogame".
  Läs mer
 • Tranås Lucia lussade på Holavedsgymnasiet

  Tranås Lucia lussade på Holavedsgymnasiet

  Under fredagen fick Holavedsgymnasiet besök av Tranås Lucia, tärnor, stjärngossar och tomtenissar. Eleverna blev underhållna med vacker sång följt av mentorstid med fika och andra traditionella aktiviteter. Vid tio kickades ringdansen igång i Hangaren.
  Läs mer

 • Elever prisades för sin poesi

  I torsdags var det dags för prisutdelning i poesitävlingen på Holavedsgymnasiet som mynnade ut i boken Krispiga Kaskader. Årets vinnare från Holavedsgymnasiet var Hilda Gustafsson med sin dikt Utan Hjärta och på andra plats kom Hedvig Weibull med sin dikt Det ligger en död liten fågel på vägen. Vinnare av Populär Poesis tävling blev Annamaya Öhlund med dikten tjugosju och Elvira Linderoth med sin dikt På gränsen kom på en andra placering.
  Läs mer
 • Framtidsresan på besök på Holavedsgymnasiet

  Framtidsresa inom skogsindustrin

  Under förmiddagen fick eleverna i årskurs 2 som går Hantverksprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet besök av organisationen Framtidsresan där de blev inspirerade, fick debattera och blicka framåt rörande skogsindustrin.
  Läs mer
 • Restaurang- och livsmedelsprogrammets årliga julbord

  RL bjöd på dignande julbord

  Under onsdagen och torsdagen kunde Restaurang Novisen bjuda sina matgäster på ett välfyllt julbord. Tidigare år har RL:s julbord har varit fullbokade och även i år har gästerna strömmat in.
  Läs mer
 • NA14 på Kemiföreläsning om Kampen mot Spice

  Föreläsning om Spice

  I onsdags fick elever på Naturvetenskapsprogrammet en föreläsning om kampen mot Spice ur ett kemiskt perspektiv. Studenterna Anders Johansson och Jakob Wallgren berättade om sin forskning på Linköpings Universitet.
  Läs mer

 • Elever på RL förbereder för Julbord

  Imorgon öppnar Restaurang Novisen dörrarna för dem som bokat bord på RL:s årliga julbord. Förberedelserna är många och elevernas nyförvärvda kunskaper sätts på prov
  Läs mer

 • Holavedsgymnasiet bjöd in till Öppet Hus

  Under lördagen den 14 november slogs dörrarna upp för Öppet Hus på Holavedsgymnasiet. På kort tid fylldes lokalerna med både förväntansfulla elever och besökare. Många var nyfikna på vad ungdomarna sysselsätter sig med under veckan och många blivande gymnasielever kikade på program som kunde bli det framtida valet.
  Läs mer
 • John Örnbielke, James Saleh och Amanda lundgren Vilund

  Amanda vann silver i armbrytning

  Holavedseleverna Amanda och John kammade hem fina placeringar i VM, som detta år hölls i Malaysia. Det var en lång uppladdning som gav fin utdelning.
  Läs mer

 • Rubrik ny test 21/8

  Här kommer en ingress... bla bla bla bla
  Läs mer