Bygg- och anläggningsprogrammet

Om programmet

Tycker du om att samarbeta med människor och vill ha ett flexibelt och varierande arbete där du får röra på dig och jobba med händerna? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något att satsa på! Gemensamt för de yrken programmet utbildar till är kopplingen mellan tanken och handen och att kunna översätta en ritning, instruktion eller idé till en produkt

Inriktning Husbyggnad

Det finns fem nationella inriktningar inom Bygg- och anläggningsprogrammet. Vid Holavedsgymnasiet erbjuder vi inriktningen Husbyggnad. Inriktningen ger grundläggande yrkeskunskaper och kunskaper om byggprocessen. Vi jobbar med riktiga byggprojekt på skolan och ute i samhället.

Programmets upplägg

Utbildningen startar årskurs 1 med gemensamma kurser där du får prova på olika yrkesområden. I årskurs 2 och 3 läser du kurser mot din yrkesinriktning, exempelvis byggnadsträarbetare, murare eller betongarbetare.

Grundläggande behörighet

För att ge en så bred utbildning som möjligt kan du använda ditt individuella val till att utöka antalet valbara kurser inom byggämnena eller lägga till grundläggande behörighet för vidare studier. Genom bra kontakt med branschorganisationen och lokala företag har vi valt att förlänga den arbetsplatsförlagda utbildningen (APL) till cirka 25 veckor.

Branschrekommenderad skola

Holavedsgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram är branschrekommenderad skola vilket innebärbranschens branschen har prioriterade förväntningar på skolor som utbildar för BYNs yrken och bidra till utveckling av utbildningen så att alla elever kan få utbildning med bra kvalitet. 

Se kursöversikt

BYNs logotype med texten Branschrekommenderad skola

Frågor om programmet?

Lars Guntell
Lärare byggämnen
lars.guntell@tranas.se
Telefon: 0140-685 28

Inger Johansson
Studie- och yrkesvägledare
inger.johansson@tranas.se
Telefon: 0140-685 04

Se kursöversikt