Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av företagsekonomi, entreprenörskap, juridik och samhällsekonomi. Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bred utbildning. Kunskap i ekonomi och juridik ger dig bra förutsättningar för framtiden ocn lämpar sig bra för dig som vill läsa vidare på universitet eller högskola samt ger dig goda arbetsmöjligheter direkt efter gymnasiet och en god allmänbildande grund. På ekonomiprogrammet finns det två inriktningar att välja på.

Inriktning Ekonomi

Denna inrktning ger dig fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska områden så som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ger dig även färdigheter att starta och driva ett eget företag.

Inriktning Juridik

Du får kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du ska utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Framtid

Efter ekonomiprogrammet har du behörighet för att fortsätta läsa vidare inom ekonomi eller juridik på Högskolan. Det finns även många Yrkeshögskoleutbildningar inom ekonomiområdet, till exempel marknadsföring, redovisning med mera.

Kursöversikt