El- och energiprogrammet – elsäkra din framtid och variera teori och praktik

Inom el- och energiprogrammet på Holavedsgymnasiet får du en kul och spännande utbildning där teori och praktik varvas med varandra. Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta som elektriker.

Grundlägande berhörighet

Programmet ger behörighet till yrkeshögskola och du kan välja till kurser som ger dig grundläggande behörighet för studier vid högskola och universitet.

Ny teknik

Du lär dig ny teknik som fiberoptik, bredband och intelligenta husinstallationer. Framtiden för den som väljer El- och energiprogrammet är mycket ljus. Utvecklingen inom teknikområdet går mycket snabbt.

Kursöversikt

ETG College

Elteknikbranschen driver utbildningskonceptet ETG för att säkerställa en modern och högkvalitativ yrkesutbildning till elektriker. Holavedsgymnasiet är en av cirka 40 skolor som är anslutna till utbildningskonceptet, vilket innebär att de elever som tar ETG-examen får ut sitt yrkesbevis och kan anställas som elektriker direkt efter gymnasiet.

Läs mer på ETG:s hemsida.

Frågor om programmet?

Erling Johansson